Предизвикателният куклен мюзикъл за възрастни „Авеню Q“ ще направи своя дебют на българска сцена на 16 февруари. След Ню Йорк, Лас Вегас и Лондон, София ще посреща любителите на този жанр на сцената на Столичния куклен театър.

Portreti_Lili_Damianova_3_web (2)

„Авеню Q“ e поставен за първи път в театър „Ванярд“ на Бродуей през март 2003 г., където получава възторжени отзиви и печели три награди „ТОНИ“.  Оригиналният бродуейски мюзикъл е дело на американския режисьор Уест Хайлър и българския му колега Петър Кауков.

„Авеню Q“ е изключително забавен спектакъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време по неочакван начин. Расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия – всичко е подложено на добронамерена шега, което ни води към признаване и преодоляване на предразсъдъците, приемане на различията.

Portreti_Kamen_Damianova_3_web (2)Спектакълът разказва историята на Принстън – колежанин, който идва в Ню Йорк с големите си мечти и тънката си банкова сметка. Той скоро открива, че единственото място, където може да си позволи да наеме квартира е „Авеню Q“. На пръв поглед кварталът изглежда хубав – там живеят безработният комик Браян и неговата годеница – терапевтката Бъдниче, Ники – добродушен лентяй и неговият съквартирант Род – инвестиционен банкер и републиканец, който изглежда има някаква тайна. Има и един пристрастен към интернет жител на квартала – Треки Монстър, изключително милата и привлекателна учителка на име Кейт и любимецът на всички – Гари Колман. Заедно те се борят да си намерят работа, да си намерят гадже и разбира се да открият вечно изплъзващия се смисъл на живота.

unnamed (10)

Фурията на българската рок и блус-джаз сцена – Роберта – пое отговорната задача да ръководи вокалните репетиции на мюзикъла. Да води артистите по петолинието и „Авеню Q“ да звучи като истинска Бродуейска продукция. От 2007 г. насам Роберта ръководи специалността „Поп и Джаз пеене“ към НУМСИ „Любомир Пипков“ – София и превръща младите музикални таланти в завършени изпълнители.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара