Новата колекция Conscious Exclusive на H&M за 2017 г. предлага иновативни решения в сферата на устойчивостта и стила. Тя включва новаторския устойчив материал BIONIC® – рециклиран полиестер, изработен от пластмаса от крайбрежни отпадъци. Фината материя, използвана за сложната плисирана рокля, демонстрира колко естествено е най-добрите модели да бъдат отговорни към околната среда.

HM_Conscious_Exclusive_2017_Campaign_BTS_2_Natalia_Vodianova

Освен цялостна линия за жени и официални облекла за мъже, колекцията за първи път предлага детски модели, както и три аромата Conscious Exclusive, съставени от органични масла. Колекцията ще се предлага от 20 април в около 160 магазина на H&M по целия свят, както и онлайн. 

Супермоделът и филантроп Наталия Водянова е звездата на тазгодишната кампания за Conscious Exclusive. „Невероятно е да видиш предимствата на устойчивите материи, използвани в колекцията, които гарантират по-устойчиво бъдеще за цялата модна индустрия“, споделя моделът. 

HM_Conscious_Exclusive_2017_Campaign_BTS_1_Natalia_Vodianova

Conscious Exclusive е колекция от изискани дрехи, които отбелязват настъпването на новия сезон. Основно място в нея заема ефирната плисирана рокля в бледорозово, изработена от BIONIC®. От всички продукти, предлагани към момента от H&M на пазара, 20% са произведени от по-устойчиви материали, като целта на компанията е всяка година да увеличава този дял. H&M е един от най-големите потребители на рециклиран полиестер и един от най-големите купувачи на органичен памук в света. Компанията си е поставила за цел до 2020 година да използва 100% устойчив памук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара