В съвременния свят всяка компания трябва ясно да разбира мястото си както на пазара, така и в обществото. Организациите от световен мащаб отдавна са осъзнали нуждата да дават своя принос не само в икономиката, но  имат и стратегическа и ясно структурирана  политика за социална отговорност. У нас все повече компании следват техния пример и избират отделни каузи или по-глобални области, които имат необходимост от подкрепа.

full_5de9434e-d073-4521-9949-b8d314b61f21

Като мащабна технологична компания и пазарен лидер, VIVACOM развива своята социална политика в няколко основни области:образование, предприемачество, родолюбие, култура и спорт, а всичките й кампании са обединени в платформата VIVACOM Fund.

Развитието на технологиите е немислимо без усъвършенстването на най-ценния ресурс – хората.  Затова телекомът инвестира целенасочено в образованието и професионалната реализация на младите таланти в България. Един от най-големите й проекти в тази област е онлайн платформата за интерактивно обучение по математика VIVA Cognita. Тя е резултат на успешното партньорство на оператора с Института по математика и информатика на БАН и Съюза на математиците в България. Основната идея на дигиталното помагало е да улеснява ученици и студенти от всички възрасти в подготовката им по математика. То им дава възможност да решават задачи по пътя на експериментирането и откривателството и така да разбират и запомнят по-добре правилата. Затова им помага приложението „Математика с компютър“, а към  момента на сайта има повече от 700 интерактивни задачи.

Intel_ISEF_2015_BulgarianTeam_3

VIVACOM подкрепя активно и  обществото на начинаещите предприемачи в България, като за целта си партнира с Фондация StartUP и организира ежегоден конкурс за мобилни приложения #newbornideas.

Като единствения български телеком, VIVACOM приема за своя кауза да подкрепя значими и стойностни родолюбиви начинания. Един от най-големите проекти на компанията в тази посока е партньорството й със сдружение „Българска история“. Младите патриоти са автори на едноименния сайт и фейсбук група, които успяват да привлекат повече от 200 000 посетители на месец. Операторът подпомага ентусиастите, които изнасят ценни уроци по родолюбие на съгражданите си чрез специални открити уроци в училищата из цялата страна, изработка и разпространение на любопитни документални филми и редица други инициативи. Тази есен предстои и стартирането на съвместна онлайн видео платформа – VIVA History, която ще предложи повече от 120 кратки филмчета, представящи различни събития, личности и етапи от многовековната българска история.

Vinili_VivacomArthall2Освен в областта на образованието и технологиите, VIVACOM реализира много общественополезни инициативи и в други направления. Компанията създаде VIVACOM Art Hall и така превърна част от емблематичната сграда на Телефонната палата в свободно място за изкуство и култура в сърцето на София. Уникална по своята идея, залата дава поле за изява както на млади български творци, така и на утвърдени имена от световната сцена.

През последните пет години VIVACOM провежда и своя дарителска инициатива – Операция „Жълти стотинки“. Всяка година чрез хилядите касички за дарения из цялата страна, телекомът набира средства и ги дарява за деца и младежи, лишени от родителска грижа. В края на всяка дарителска акция VIVACOM удвоява събраните средства, за да сбъдне мечти и да даде шанс за успешен старт на тези, които са част от бъдещето на страната ни.

Чрез тези и редица други социални инициативи, компанията се стреми да дава своя принос към обществото и работи не само за развитието на телекомуникациите, но и на техния най-голям двигател – хората.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара