Зимата е студена, но това не означава, че не можем да сме стилни и елегантни със зимно яке. На пазара има чудесни дамски якета, на които трудно може да се устои.

С малко старание можете да намерите едно яке, което е едновременно практично и стилно.

Ето и няколко съвета за избор на правилните материали, които ни дават колегите от онлайн магазина за дамски дрехи Creative:

За предпочитане е да изберете яке, което е изработено с водоустойчиви материали.

През зимата ще ви трябва водоустойчиво яке. Едва ли искате дрехата ви да се повреди от първия сняг или дъжд.

  • Проверете етикета на артикула, за да сте сигурни, че наистина е водоустойчиво. Трябва също да разберете колко слоя водоустойчив материал покриват якето. Колкото повече слоеве, толкова по-добра защита ще имате срещу водата в този сезон.
  • Материалите, които наподобяват дъждобран, са по-способни да блокират навлизането на вода в плата.
  • Изберете добре подплатено яке. Не всички якета, като вълнените и кожените, имат допълнителна подплата. Това може да е важно, ако живеете в много студена зона.

Изберете правилния тип подплата

Има три вида подплата за качествени дамски зимни якета: пух, синтетика и  дебел плат. Изберете подплата, която ще ви стопли през зимните месеци.

Пухът е класическа подплата и изолатор и е чудесен за осигуряване на топлина през зимата. Основният недостатък, обаче е, че той не е устойчив на влагата. Ако живеете на място, където вали често, пухът може да не е най-добрият избор за вас.

Синтетичните влакна са добре устойчиви на влага. Те обаче не издържат толкова дълго, колкото другите материи. Те се износват по-бързо с течение на времето.

Дебелият плат е подобен на овчата вълна. Той е водоустойчив и издържа по-дълго от синтетичния плат. Трудно е обаче да се направи много дебел слой от тази подплата. Ако имате нужда от нещо много дебело за зимата, опитайте с друга подплата.

Обърнете внимание на циповете и маншетите.

Логично е да искате да бъдете защитени от студа. Внимателно прегледайте циповете и маншетите, за да сте сигурни, че са изработени от висококачествен материал, който ще издържи.

Понякога тъканите на якето са водоустойчиви, но циповете не са. Проверете етикета, за да се уверите, че използваният цип е наистина водоустойчив. Ако купувате парка, потърсете двупосочен цип за допълнителна топлина.

Уверете се, че маншетите на избраното яке са стегнати. По-стегнатите маншети ще ви осигурят по-голяма защита от дъжда и снега.

Прегледайте якето, за да се уверите, че е с високо качество, преди да го купите.

След като намерите яке, което наистина ви харесва, разгледайте го, за да се уверите, че наистина е с високо качество. Разгледайте шевовете, не трябва да има висящи конци. Прегледайте повърхността на дрехата няма дупки по тъканта. Шевовете не трябва да преминават през изолацията на якето.

Също така е добра идея да прегледате политиката за връщане на стоката, в случай, че размислите и якето не ви харесва, след като се приберете от магазина.

Изберете вашия материал.

В зависимост от стила ви на обличане, помислете за материала, от който трябва да е изработено якето. Модните сега якета се предлага от различни материали и вие трябва да изберете такъв, който да удовлетворява вашето разбиране за стил.

Кожените якета са едновременно стилни и издръжливи. Ако харесвате външния вид на кожата, кожено яке може да бъде чудесен вариант за вас. Ако харесвате външния вид на кожата и искате нещо по-небрежно, можете да опитате с велур.

Вълнените якета също са издръжливи и се предлагат в различни стилни кройки. Можете също така да изберете вълна в различни цветове, така че и този материал може да бъде добър вариант, ако търсите определен цвят.

Памучното яке е подобно на вълненото, но може да е по-удачно при дъжд. Възможно е, обаче, да не е толкова топло, колкото вълната.

Яке от изкуствена кожа с косъм може да бъде чудесно за феновете на винтидж стила.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара