На 30-и май ще настъпи вторият от началото на годината период на ретрограден Меркурий, който ще продължи до 22-ри юни. Ретроградната разходка на любопитния младеж ще бъде между градусите 24 и 16, в знак Близнаци.

Меркурий е най-близката планета до Слънцето и престоява в знак не повече от един месец. Той е лична планета и изобразява начина ни на мислене, възприятие и говорене. Чрез нея се свързваме с околния свят, изразяваме себе си и поставяме собствените си възгледи чрез писане, говорене и слушане.

Сайтът на астролог Венета Матева

Фазите на ретроградно движение са идеалното време да се върнете към недовършени проекти и да анализирате пропуските си. В този период интуицията ни е засилена и сякаш по-лесно виждаме грешките си и създаваме нова стратегия за действие.

Меркурий, ретрограден в знак Близнаци,

ще ни даде възможност да изясним и поправим всичко онова, което има нужда от диалог, разбиране и споделяне. Сега няма да има нужда толкова да усещате и чувствате, защото Меркурий сега ще предразполага повече от открити и леки разговори, които понякога подценяваме и забравяме. Времето ще бъде подходящо да оставите настрани емоциите, които често сами създаваме и блажено затъваме в уюта на мисли, страхове, съмнения и тревоги.

Животът понякога е много по-прост, отколкото ние си го представяме. Сега е моментът да проведете отлагани във времето разговори в личен план. Споделете какво ви тежи и тревожи. Може би човекът срещу вас отдавна очаква този разговор и търси чрез него спокойствие и разбирателство. Ако ви е трудно да споделяте открито, си позволете спокойствието на белия лист и напишете онова, което имате нужда да споделите. Вероятността да бъдете разбрани е огромна, но ако това не се случи – не се безпокойте. Понякога яснотата е най-полезното нещо. Тя определя, дава посока и смисъл да продължим.

В професионален план сега е моментът да потърсите развитие и пропуски по стари проекти и дела. Прозвънете започнати ангажименти или подсетете за себе чрез кратък уважителен мейл. Периодът е подходящ да съживите онези проекти, които са започнали, но в последно време не се радват на развитие.

Въпреки предоставените възможности, бъдете внимателни в общуването и комуникацията под всякаква форма. Съществува тенденция, информацията да не достига където трябва. Проверявайте изпратените имейли. Ако се налага да подписвате нещо го четете внимателно. Ако изготвяте документи, бъдете внимателни в съдържанието. Избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела.

Очаквайте хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможна. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Не купувайте нови стоки, особено свързани с техниката. Отложете ремонта на колата си за друг период. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Положителният аспект с ретрограден Сатурн ще ни даде сили, воля и кураж да подредим делата си по приоритет и да им търсим развитие чрез всички начини на комуникация и общуване. Напрегнатият аспект с планетата Нептун ще ни донесе онова желание да бъдем по директни и търсещи разрешаване на казуси. Сякаш ще оставим интуицията си и ще търсим конкретни действия и начини да се справяме, без колебания и притеснения до какво ще доведат искрените ни крачки.

Хората, родени с ретрограден Меркурий познават тази енергия и на емоционално ниво те по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе…

Пряко засегнати от ретроградното движение ще бъдат родените във втора и трета декада

Водолеи, Овни, Близнаци, Лъвове и Везни.

При тях динамиката ще се засили и е възможно да имат чувството, че всичко създадено до момента се обърква. В действителност това, което се променя, има за цел да ви отвори нови възможности и хоризонти. Оставете хаоса да подреди по нов начин живота ви. Не тъжете за това, което си отива, защото то освобождава място за нещо по-добро да влезе в живота ви.

Повече усилия и енергия тази ретроградна фаза на Меркурий ще изиска от родените във втора и трета декада Деви, Стрелци и Риби. Те трябва да бъдат внимателни в комуникацията, общуването и създаването на нови контакти. Ако нямате спешна работа я отложете за периода след 24-ти юни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара