Тази седмица в петия епизод на „Порталът“ ще видим дългоочаквания Есенен песенен конкурс, в който естрадната звездата Жана Янева (Стефания Кочева) е фаворит. Приза, който осигурява пътуване до Париж, ще й оспорват нейните приятелки Ани Лианова (Джулия Бочева) и Йорданка Христова (Мария Илиева), заедно с други измислени и реални изпълнители, сред които и Орлин Горанов.

Голямата мистификация следва тъкмо по време на този конкурс- любимата на Крум Бонев Ани участва с подарена й от бъдещето песен- „Светът е за двама“, която самият Орлин Горанов ще чуе за първи път в нейно изпълнение!  Ще се промени ли курсът на времето и как ще повлияят събитията от конкурса върху съдбите на героите?

Крум Бонев знае, че Жана Янева ще загине само дни след драматичния конкурс. Той трябва да разкрие причинителя на смъртта й бързо, за да я предотврати. Но времето му изтича неумолимо.  Скритите камери, които е поставил в дома на партийния големец и любовник на Жана – Сава Панайотов, разкриват шокиращи злоупотреби с власт и криминални кроежи, които биха могли да доведат до кончината на Жана.  В тази серия ще видим в пълния й блясък и демоничната Блага Панайотова- съпруга на Сава Панайотов, бивша партизанка, член на държавната върхушка! Актрисата Радена Вълканова прави изключително силна роля, с която вдъхва нова енергия на събитията извън конкурса.

Въпреки шеметните конфликти, Крум не може да остави на заден план любовта си към Ани, чиято безрадостна съдба в новия век му е ясна и той крои планове за нейното бягство в Париж. Скоро обаче самият Крум е застигнат от властите, фалшивата му самоличност е разкрита, остава и без животоспасяващите инсулинови инжекции…

Действието в сериала се заплита тотално, за да поеме към неочаквани развръзки в последния, шести епизод. Докато го очакваме, можем да се наслаждаваме на сингъла на Мария Илиева „Остани тази нощ“, записан специално за „Порталът“, който имаше премиера само преди няколко дни –

Гледайте „ПОРТАЛЪТ“ в неделя от 21:00 часа по БНТ 1

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара