Тренираме всяка част от тялото си, докато за мускулите на лицето, което  първо всички виждат в нас, разчитаме на естествената си мимика – смях, цупене, сълзи, тук-там ирония и намигане.

Кожата на лицето и шията е най-деликатна и изисква внимателна грижа. Затова избираме козметиката си, ползваме слънцезащита и посещаваме редовно дерматолога си.

Колко бързо ще остарява лицето зависи от гените, начина ни на живот, околната среда и грижата, която полагаме. В частта с гените е включена и мускулатурата на лицето, за която често забравяме, а от нея зависи кога контурите на лицето ни ще се отпуснат под естественото влияние на гравитацията и то ще  „увисва“ – много по-видим признак на стареене от бръчките.

Експертите казват, че по-млади от възрастта си обикновено изглеждат хора, при които е добре развита мимическата мускулатура. Колкото повече лицеви мускули задействаме, толкова по-голяма е еластичността на кожата и по-стегнати контурите на лицето. Като тренираме мускулите на лицето си, ще улесним работата на дерматолозите, ако сме избрали да поддържаме добрия си вид с помощта на филъри, мезотарепии и ботокс.

Фитнесът за лице има все повече почитатели. А сега можем да се погрижим за себе си бързо, лесно и даже мързеливо – с шведското мече.

FOREO BEAR e иновация в грижата за кожата на шведския козметичен бранд FOREO. Мечето е смарт устройство с микроток, което ни помага по-дълго да изглеждаме млади. Уредът има ефект на интензивна тренировка за лице – стяга и опъва кожата, придава ѝ по-младежки вид и подчертава контурите.

FOREO BEAR извежда фитнеса за лицето на ново ниво. Той използва напреднала микротокова технология и T-Sonic™ пулсации, за да тренира и стимулира над 65-те мускула на лицето и шията. BEAR стяга и енергизира кожата – тя изглежда по-млада, а контурите – по-стегнати. Стимулиращите микротокове я тонизират, а T-Sonic™ пулсациите отпускат точките на напрежение на лицевите мускули, изглаждайки фините линии и бръчици. Те също така подобряват блясъка на кожата и усвояването на козметиката, която слагаме след фитнеса.

Мечето е с вградена патентована анти-шокова система (Anti-Shock System™), която го прави най-сигурното устройство с микроток в света. Интелигентните сензори измерват устойчивостта на кожата ни на електричество, след което автоматично настройват и регулират интензивността така, че процедурата да бъде ефективна и с нулев дискомфорт. Усещането е сякаш лекичко се галите с ушичките на мечето.

Уредът е изключително лесен за използване. Разопаковайте го, заредете го, свалете приложението на FOREO на смартфона си и регистрирайте мечето. След това може да не мислите много-много – смарт устройството ще ви предложи тренировка и видео с движенията, които да правите.

Ако четете тази статия, знаете колко е важна ролята на колагена за кожата и младостта и че фокусът на анти-ейдж терапиите е да го доставят и най-вече – да стимулират производството му в кожата ни. А FOREO BEAR прави именно това. Накратко, микротокът (ток с много ниско напрежение) стимулира производството на АТФ (аденозин трифосфат), което от своя страна насърчава синтеза на структурни протеини като еластин и колаген. Колагенът е и основният протеин, който телата ни използват за изграждане на мускули. Подобно на тренировка за лице, BEAR действа чрез двете си микротокови сфери, които насочват микротоковата си енергия директно към кожата и раздвижват мускулите. В същността си това е „нехирургичен лифтинг на лицето“, естествена алтернатива на ботокса и филърите.

Всички имаме 43 мускула на лицето и 26 на шията, които с времето губят своята стегнатост и тонус, но благодарение на микротоковата технология, всички те могат да бъдат тренирани, което позволява да имаме по-стегната кожа и по-изваяно лице.

Когато използваме микроток, кожните клетки се разграждат и след това порастват отново по-силни, както се случва в мускулите след тренировка с тежести във фитнеса.  Докато признаците на стареене се заличават в епидермисния (горния) слой на кожата, BEAR работи едновременно и на нивото на дермисния (най-дълбокият) слой на кожата, за стегнат и тонизиран вид.

Смарт устройството е истински личен треньор за лицето ни и предлага 5 нива на интензивност на микротока, за да настроим терапията си с BEAR спрямо личните си нужди.

Пулсациите на T-Sonic™?

„T“ в T-Sonic™ е съкращение от трансдермално – наречени са така, защото тези пулсации преминават през външните слоеве на кожата. Когато са насочени към зони, предразположени към поява на бръчки, T-Sonic™ пулсациите помагат за отпускане на точките на напрежение на лицевите мускули и за изглаждане фините линии и бръчки. Те подобряват и притока на кръв, намаляват подпухналостта и тъмните кръгове и подобряват усвояването на всякакви козметични продукти.

Безопасност

Колко е устойчива кожата ни зависи от това колко е хидратирана. Съответно варира според сезона или деня. Иновативната анти-шокова система на BEAR използва интелигентни сензори за сканиране и измерване на устойчивостта на кожата ни на електричество със скорост 100x в секунда. След това автоматично и светкавично настройва микротока, за да подхожда най-добре лично за нас. Така системата елиминира всякакъв шанс за дискомфорт – за максимално удобство, ефективност и видими резултати при всяка употреба.

Колко често да ползваме мечето?

През 24 часа – сутрин или вечер, 2 до 3 минути. Препоръчва се курс от пет процедури седмично в продължение на 60 дни и след това от 2 до 3 пъти седмично, за да се поддържат резултатите.

Серум

FOREF BEAR се използва със серум на водна основа, предназначен за употреба с микротокови устройства, за да е оптимален ефектът от процедурата. Опитайте серума FOREO SERUM SERUM SERUM – с дълбоко хидратираща формула, която съдържа антиоксиданти, богати на сквален и хиалуронова киселина, той допринася за по-мек, гладък и младежки вид.

Има ли области, които да избягваме?

В централната част на шията се намира щитовидната жлеза и преминаването на устройството през тази област може да я свръхстимулира, което не е препоръчително.

Зоната около очите?

Можем да използваме BEAR около орбиталната кост (областта точно над скулата), за да третирате фините линии.

Може ли да се регулира нивото на интензитета на микротока?

Да, можем ръчно да регулирате интензитета на микротока, като натиснете бързо универсалния бутон веднъж за смяна с едно ниво, или като изберете предпочитания интензитет чрез приложението FOREO For You.

Продуктите на FOREO за грижа за кожата, сред които BEAR, като и  серията за почистване на лице LUNA и масажното устройство за СПА изживяване у дома UFO, могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg. BEAR е налично в цвят фуксия на foreo.com и в Notino, както и в лимитирана ментова версия на www.notino.bg. Препоръчителната му цена е 586 лева (299 евро).

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара