Издателство „Апостроф“ публикува първата кино-книга, събрала знанието на велики хора и цивилизации, обитавали земите ни и разпространили своите духовни ценности и съвети. „BG ТАЙНАТА. От Орфей до Ванга“ описва двайсетгодишния опит и срещите на автора Стилиян Иванов с хора и идеи, проповядвали своето учение и вярата в безсмъртието на човешката душа.

Stiliyan-Ivanov_picСтилиян Иванов е автор и режисьор на повече от 40 документални филма, някои от които се разпространяват в цял свят. След успеха му в създаването на развлекателни видеоклипове и телевизионни предавания, той заснема първия си документален филм, посветен на пророчицата Ванга. Тогава авторът е само на 28 години, но лентата преобръща живота му – забавните предавания, които снима, вече не му носят радост и удовлетворение и той все по-често се обръща към сериозни, мистични теми. Вглеждайки се все по-навътре в себе си и изучавайки и опознавайки заветите на древните цивилизации и на духовните учители по нашите земи, той създава филми за Месопотамия, Анатолия, Орфей, Преподобна Стойна, Вера Кочовска, Петър Димков, траките, дервишите.

Apostrof_BG_tainata.Ot-Orfey-do-Vanga_cover_firstКнигата „BG ТАЙНАТА. От Орфей до Ванга“ е базирана на контактите на автора с тези необикновени хора и в нея той е събрал възприятията, усещанията и опита, които те са му предали. „Написах тази книга, защото искам да споделя впечатленията си от преките и задочни срещи със забележителни българи, чиито уникални знания са в полза на всички хора. Разказът ми е искрен и честен. На моите филми гледам като на творчески продукти, с които не лаская егото си. Те са технически носители на идеи, които сега достигат до вас чрез тази книга“, споделя авторът Стилиян Иванов.

В книгата читателят ще открие духовните посланията на траките, ще се срещне с великия певец и учител на човешката душа – Орфей, ще навлезе в мистичния свят на дервишите и ще попие от хилядолетното им знание. Особено внимание авторът е отделил на големия лечител на България – Петър Димков и на неговата дъщеря Лили Димкова, която е цяла „вселена от знания и опитност“.

„BG ТАЙНАТА. От Орфей до Ванга“ описва впечатленията и срещите на Стилиян Иванов с хора, близки до пророчицата, за които самата Ванга казва: „Преподобна Стойна е била три степени по-горе от мен!“. Книгата разказва за способностите на феномените Вера Кочовска и Ванга и предава духовното наследство на пророчиците и заветите им към хората.

Голямата ценност на книгата е нейното практическо приложение. Тя синтезирано и достъпно представя полезни съвети за живота, здравето, любовта, приятелството, богатството и отговаря на въпросите за човешкото съществуване и безсмъртието на човешката душа.

 

Премиерата на „BG ТАЙНАТА. От Орфей до Ванга“ ще се състои на 29 февруари 2016 г. от 18,30 часа в Книжен център „Гринуич“.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара