Защитна магия

Бялата светлина пази. Когато съм навън и се чувствам застрашена, бързам да си представя, че съм обгърната от бяла светлина. Това винаги има ефект. Като пътувам с метрото или чакам автобус или влак, а някой глупак стои и се блещи в мен, си представям помежду ни гигантско огледало, обърнато към него така, че той да не вижда мен, а жалката си муцуна. Действа безотказно. Такива идиоти винаги се махат, защото не могат да понесат да гледат собственото си отражение. Градският живот изисква от жените да могат да защитят и себе си, и колите си, и домовете си. Под каквато и форма да е тази защита, нека винаги да се основава на гнева. Гневът от това, че трябва да мислим за защитата си от мъже, които не контролират действията си и имат лоши намерения. Често ми се налага да вървя пеша през нощта и усетя ли, че някой ме следва, превъплъщавам се в стара вещица и се оставям да ме обземе гняв, като си представям какво бих направила с нищо неподозиращия мъж, ако си опита късмета с мен. Досега никой не е посмял.

Две мои приятелки, също занимаващи се с магии, преживели следното, което доказва колко е силна защитната магия. Едната пътувала късно през нощта на горната палуба на автобус през квартал с лоша слава. Била сама, когато пет-шест момчета нахлули в автобуса. Наскоро в същия
квартал била убита една жена от подобна група младежи. Моята приятелка седяла на предната седалка и те й препречили пътя, когато се приготвила да слиза. Тя застанала с лице срещу тях, докато те я предизвиквали с обиди и мръсотии, все по-агресивни: наричали я дърта вещица и т. н. Заплашили, че ще я убият. А тя си представила, че е грамадна змия, кобра, струва ми се беше, и вперила в тях стъклен поглед. Те продължили да я дразнят, но тя била невъзмутима. Постепенно дързостта ги напуснала и замлъквайки един по един, я пуснали да мине и да слезе от автобуса.

Другата ми приятелка слязла веднъж от влак на сравнително пуста гара и чак тогава забелязала, че я следва мъж, който слязъл заедно с нея. Опитал се да я заговори, но тя не му обърнала внимание. Тогава той й препречил пътя и взел да я заплашва. Тя се покрила с бяла светлина, мъжът се приближил до нея, тя продължила да си представя бялата светлина, той отстъпил назад, посегнал към чантата й, но пак се отдръпнал, тя стояла на мястото си… Той се опитал да сломи енергията, като я сграбчи, но не успял. Най-сетне, измърморвайки няколко псувни, той се отдалечил.

Тези случки доказват, че защитната енергия действа, но човек трябва да е непреклонно решен да я използва с успех. Гневът, както вече казах, е идеалното средство за защитна магия. Когато напускам къщата си за по-дълго време, запечатвам вратите и прозорците с бяла светлина.

Пречистване на дома

Когато влезете в дома си и забележите, че някой се измъква от него, оставяйки лоша енергия след себе си, или ако почувствате наоколо отрицателна енергия, препоръчвам един простичък ритуал за пречистване. Той може да се използва и след нечие боледуване или когато на мястото е имало много напрежение. Във всяка стая, която трябва да бъде пречистена, поставете синя свещ, здраво закрепена на чинийка. Свещта разположете върху вестник в средата на кръг, оформен от морска сол. Запалете свещта и я оставете да гори, като затворите вратата на стаята. Проверявайте от време на време да не е паднала свещта. Когато изгори цялата, внимателно съберете хартията, без да се разпилее нито едно зрънце сол и я отнесете до някоя река. Изхвърлете в нея всичко и се отдалечете, без да се обръщате назад. Може да запалите и малко тамян от сандалово дърво, за да е по-силен ефектът.

Любовни магии

Любовните магии са винаги предшествани от предупреждения, тъй като твърде често онова, което ни се иска да стане, не е онова, от което се нуждаем. Това правило важи в най-силна степен, когато става дума за любов или желание. Бъдете много внимателна. Самата аз не бих направила магия да обвържа с нея някого към себе си, защото бързо се отегчавам и не бих могла да си представя нищо по-лошо от изтерзана от любов душа, която ме следва по петите. А и любовната магия може да има много лош ефект, ако обектът на вашата любов наистина не ви иска. Ако сте самотна и ви е необходим любовник или партньор, съветвам ви да се концентрирате върху самата себе си. Обичайте себе си и тогава изневиделица – на автобусната спирка или в магазина – ще се появи и човекът, който ще би обикне.

Изградете си приблизителна представа за любовника, но нека тя да е гъвкава и смътна. Една приятелка беше направила точен списък до най-големите подробности на качествата, които искала да притежава обожателят й, който надлежно се появил и отговарял точно на нейната представа, като в добавка имал и съпруга – нещо, което приятелката ми не предвидила и набързо го разлюбила.

Станете въплъщение на любовта и задръжте това чувство така дълго, както се стремите да задържите дъха си. „Вдишвайте“ и  „издишвайте“ любов по два-три пъти, докато почувствате как тя избликва от вас и се разпръсва надлъж и нашир. Повтаряйте го всеки петък (деня на Венера), ако желаете. Но междувременно не мислете изобщо за това. Оставете нещата да се развиват от само себе си.

Магия за намиране на работа

В периоди на висока безработица жените трябва да имат сигурността на редовна платена работа, за което трябва да се погрижат чародейките. Спомнете си за непоколебимото намерение и магията ще направи невъзможното възможно. Необходими са само кристално ясна и съсредоточена мисъл и силно желание от цялото ви сърце. Безработицата поражда чувство на загуба, на самосъжаление и омраза към себе си, тъй като обществото съди за нас по платената работа, която вършим. Без работа ни смятат за ненужни хора, дори не и за хора. Някои посрещат с радост времето, през което няма да работят, като възможност да се образоват, да си починат, да преосмислят приоритетите в живота си, да променят някои посоки в него.

Други, които не могат да преживеят с помощите за безработни, особено жени с деца, имат нужда от доходи, с които да издържат и други членове на семейството си. Вярата в себе си е първото условие, за да ви вземе на работа някой, който ви цени; това може да се окаже и единственото условие. Ето защо чародейките работят за увеличаване на тази вяра в собствените сили. Обикновено жените са склонни да подценяват възможностите си, да се примиряват с по-малко, отколкото заслужават, и са готови на компромиси именно защото нямат самочувствие. А то е нещо, което никой не може да ви даде, така както никой не е в състояние и да ви го отнеме. Може да бъде подкопано, разбира се, но ако е достатъчно здраво, бързо ще се възстанови. Самочувствието и самоуважението са

рожба на обичта, която всеки изпитва към себе си.

Осигурете си половин час спокойствие на уединено място и вземете два листа хартия. На единия напишете с червено мастило нещата, които харесвате в себе си: умения, дарби, положителни качества. Изброявайте всичко, което одобрявате в себе си, като започнете от великото и стигнете до смешното. На втория лист с черно мастило напишете всички лоши и ужасни неща за себе си – ще ви бъде много лесно и дори може да ви потрябва втори лист. Убедена съм, че няма да пощадите нито една своя слабост или недостатък, суетата си, всичко онова, което правите зле. Като сте готова, поставете и двата списъка пред себе си и запалете бяла и синя свещ. Вземете добрите и лошите си качества и ги изгорете на синята свещ, като съберете пепелта в една купичка. Отнесете я (може и изсипана в хартия или плат) до най-близката отичаща се вода (река, канал, море), хвърлете я вътре с думите: Да бъде волята ти. Помогни ми да намеря работа“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара