На 20-ти март Слънцето навлиза в знак Овен и ще остане в неговия дом до 19-и април. С него настъпва новата астрологичната Нова година и пролетното равноденствие.

Управляван от планетата Марс, знак Овен се отличава със смелост и предприемчивост.  Марс е четвъртата планета от Слънчевата система. Тя носи името на римския бог на войната, чийто щит и копие образуват символа на планетата (♂). В митологията на Гърция планетата се изобразява от Арес, бог на войната, син на Зевс и Хера. Изобразяващ и носещ енергията на планетата Марс, знак Овен се характеризира със старта, началото, първичната сила и енергия.

Сайтът на астролог Венета Матева

Харесвам енергията на знак Овен, защото тя е онази искра, заряд и пламък, които дават живот, смисъл, развитие и движениe в живота ни. Корените на желанието ни да вървим напред, да покоряваме и да успяваме се намират точно тук в най-чистата си и първична форма, без друг мотив, освен утвърждаване на Аз-ът.

Овенът е роден водач със силно его и независима природа. Уверен в себе си, енергичен и открит, той обича да щурмува живота и да се бори винаги за успех. Ако няма дипломатични качества, Овенът е индивидуалист, не понася слабостта и трудно признава силата на някой друг. Като кардинален знак е изключително смел и предприемчив. Има заложени лидерски качества и спокойно може да развие собствен бизнес или да се бори за висши ръководни длъжности. Склонен е да иска всичко сега и веднага. Хубаво е да приеме, че не винаги всичко зависи от него и да успява да приема философски грешките си. Спорта се препоръчва за всички представители на знака.

На всички гостуването на Слънцето в знак Овен ще донесе повече енергия, сили и желание за развитие. Използвайте заряда на този период да постигате целите си с вяра, търпение и доброта. Не бързайте и проявявайте разбиране към околните и собствените си слабости. Бъдете уверени в себе си, преследвайте мечтите си и запазете собствената си уникалност.

Най-привилегировани от новата подредба на планетите ще бъдат представителите на зодиите: Овен, Лъв, Стрелец, Водолей и Близнаци. Хората с Асцендент Овен, също ще се радват на прилив на енергия, успех и щастие.

Внимателни и повече отдадени на почивка, съветвам да бъдат представителите на знак Везни, Рак и Козирог.

Нека си пожелаем слънцето в този кардинален и огнен да ни донесе добри новини, бодрост, здраве, позитивни мисли и нов старт в един здрав и изпълнен с хармония свят.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара