Програмите на Българското национално радио ще излъчат песента „You’ll Never Walk Alone” на 19 март, петък, в 9:45 ч.

По инициатива на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) песента ще прозвучи едновременно в ефира на стотици радиостанции в Европа в знак на съпричастност и подкрепа в пандемията COVID 19.

“You’ll Never Walk Alone” на групата Gerry and the Pacemakers  се превърна в истински химн на борбата със заразата.  Тя е известна като химн на футболния клуб „Ливърпул“,  но беше избрана заради текста си, който носи дух на подкрепа и оптимизъм.

Точно преди година по инициатива на нидерландското обществено радио NPO песента беше излъчена едновременно от над 180 радиостанции, членуващи в EBU, сред които бяха и всички програми на Българското национално радио.

През 2020 г. “You’ll Never Walk Alone” беше изпълнявана хиляди пъти от музиканти и любители, от лекари и доброволци в подкрепа на борещите се с коронавируса. Мелодията й звучеше пред ковид-отделенията и по празните улици, речитатив с текста й беше записан от английския ветеран капитан Том Мур, а изпълнението й – от Андреа Бочели.

С песента , изпълнена от Бритъни Хоурд и Крис Мартин, бяха почетени жертвите на COVID 19 по време на церемонията по връчване на наградите „Грами“ преди дни.

През 2021 инициативата “You’ll Never Walk Alone” поеха белгийското Радио 2 (канал на общественото радио и телевизия VRT) и водещият Свен Пишал, който призова: „Нека с тази песен да се замислим над тежката ситуация, в която живеем и в същото време да си спомним за всички вдъхновяващи и окуражаващи моменти от изминалата година“.

Никога няма да си сам (превод)

Когато преминаваш през буря,

дръж главата си високо изправена.

И не се страхувай от мрака,

защото в края на бурята те чака позлатеното небе

и сладката сребриста песен на чучулигата.

Премини през вятъра, премини през дъжда,

дори мечтите ти да са подхвърляни и разпилени.

Продължавай да вървиш

с надежда в сърцето

и никога няма да си сам.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара