Дати на зодия Овен: 21 март – 19 април

Известни личности зодия Овен:

Зодия Овен мъж:

Леонардо да Винчи, Ван Гог, Рене Декарт, Йохан Себастиан Бах, Рафаело, Гоя, Ханс Кристиан Андерсен, Тенеси Уилямс, Чарли Чаплин, Папа Франциск, Горан Брегович, Франсис Форд Копола, Тарантино, Акира Куросава, Андрей Тарковски, Марлон Брандо, Гари Олдман, Робърт Дауни Дж., Майкъл Фасбендер, Ръсел Кроу, Алек Болдуин, Елтън Джон, Еди Мърфи, Хийт Леджър, Адолф Хитлер, Асен Блатечки, Камен Донев

Зодия Овен жена:

Мая Анджелоу, Ема Томпсън, Селин Дион, Марая Кери, Вивиан Уестууд, Алисия Силвърстоун, Ашли Джъд, Мария Шарапова, Лейди Гага, Виктория Бекъм, Сара Джесика Паркър, Стефка Костадинова, Хилда Казасян, Йорданка Фандъкова

Камъни за зодия Овен: червен Яспис, Карнеол, Хелиотроп, Халцедон, Хризопраз, Рубин

Те не искат да запомнят простите правила, които са им внушавани от приятелите: че ако държиш прекалено дълго нажежен ръжен, той ще те изгори, и че ако се порежеш с нож, обикновено кърви.

Помислете си дали не сте срещали някога енергичен и властен човек, дружелюбно усмихнат?

И може би той ви е притиснал в разговора така, че не сте могли да се проявите, а сте го гледали с възхищение като онемели? В такъв случай сте попаднали под магнетичната власт на някои Овен, затова се пригответе да изживеете главозамайващо въртене в неговата орбита.

Вероятно този Овен твърдо вярва в някакъв идеал и е готов да разбие стената с глава, ако за него тази стена е олицетворение на висша несправедливост.

Готов е да влезе в бой с всеки, за да защити слабите и онеправданите. Готов е да избухне и да направи на пух и прах противника си. След това може и да съжалява, но в критичния момент забравя всякаква предпазливост.

Това е Овенът – първият слънчев знак.

Той символизира раждането така, както Рибите символизират смъртта и познанието на душата.

И тъй като е бебето на Зодиака, Овенът както новороденото се интересува само от себе си. Той открива с наслада, че има палчета и пръсти, че съществува физически. За да бъдат задоволени всичките му нужди, е необходимо само да ревне с цяло гърло и възрастните тутакси са на негово разположение. Новороденото не се съмнява в нищо и не се страхува от никого, просто защото не му отказват нищо.

По същия начин хората, родени под знака на Овена, вярват безрезервно в невидимата сила на доброто, което като с вълшебна пръчка ще задоволи всичките им желания.

Щом реши да сподели нещо, което го измъчва, и така да освободи съзнанието си, Овенът е в състояние да ви позвъни в четири часа сутринта без да му мигне окото. Защо пък не, щом трябва да бъде изслушан? Та нали той не спи! Всичко останало е без значение.

Овенът иска нещо и го получава.

Също като детето, той се интересува от заобикалящия го свят само доколкото този свят е свързан с него.

Но това съвсем не означава, че Овенът е себичен. Готов е да ви обсипе с хиляди благодарности, с целувки и милувки, загдето сте откликнали на нуждите му. И по този начин ви обезоръжава с наивността си.

Овенът не познава хитростта и лукавството. Управляван от Марс, той цял живот си остава такъв – силно вярващ в една кауза, постоянно пада и става, за да опита още веднъж. Не умее да лъже. Затова пък има най-невероятните мечти, родени в силно развитата му фантазия. Нищо потайно или сложно няма в характера му. Уязвим е като бебе, но съвсем не е безпомощен, защото знае как да постигне своето.

Родените под знака на Марс лесно могат да се разпознаят по външния си вид.

Бързи и ловки движения, съответстващи на стрелкащата се мисъл, навяват усещане за невидими искрици, които хвърчат във всички посоки.

Походката е устремна – това усещане се създава от широките рамене, здравите и силни кости, леко приведеното напред тяло и главата, бързаща първа да се бухне в тухлената стена, макар от това да пострадат и се изкривят рогата. Цялата стойка отразява самоувереност и властност.

Видите ли (рядко обаче) Овен с отпуснати рамене, той вероятно е от овчедушния тип, чието Аз е било грубо накърнено още в най- ранна възраст. Ако раните са били дълбоки, няма бързо да се оправи, но някой ден непременно ще вдигне глава. Нищо не е в състояние да потисне тези хора завинаги, най-малкото пък неуспехът.

Човекът, управляван от Марс, ви гледа прямо – с чистосърдечност и затрогващо доверие – и сякаш пита: Харесвате ли го? Ще направите ли всичко за него? Не? Тогава ще заплаче, но тайно. Никой няма да види сълзите му. Видите ли го да плаче открито, значи нещо го е наранило до дън душа. По-скоро би умрял, отколкото да се покаже слаб и безсилен.

Овенът обича да бъде пръв в избраното от него поприще.

Допадат му независимите професии. Когато е принуден да се подчинява другиму, недоволството е изписано открито на лицето му. Свободомислещ е, разточителен с времето и материалните придобивки.

Умира да бъде водач, съпровождан от шумни фанфари и възхитени погледи. Но не очаквайте от него проницателност, такт или покорство. Типичният Овен вероятно се е бил сврял зад вратата на обора, когато Бог е дарявал тези качества. Да не говорим, че не е от най-търпеливите.

В ресторанта все ще намери за какво да се заяде.

Но пък ще остави щедър бакшиш, ако обслужването е добро. Въпреки това Овните не са от най-коректните длъжници. Понякога проявяват детинска безотговорност и могат да забравят старите си дългове, залисани в някое ново предизвикателство. Все пак ще платят сметките си, но докато ги стигнете, може да останете без крака.

Човекът, подвластен на Марс, е луда глава. Сърцат, предприемчив и инициативен, той смело си пробива път в живота. Но понякога тази смелост най-неочаквано се пропуква.

Овенът не може да търпи болка и изпитва ужас от зъболекарската машина. А в същото време е способен да се изправи без страх пред Снежния човек или чудовището Франкенщайн. В определен момент от своя живот, белязан от безразсъдство, всеки Овен наранява главата или лицето си.

По начало организмът му е здрав и жилав, но не бива да злоупотребява с него и да пренебрегва напълно здравето си. Овенът рядко ляга на легло – тогава действително е много болен. Може да се пребори с толкова високи температури, които биха уморили друг човек.

Негова слабост е работата. Разтакаването просто го поболява. Способен е да работи и при неблагоприятни обстоятелства, и в лошо време, и с неподходящи хора. Но това предизвиква у него раздразнение и чувство за неудовлетвореност, които са истинската причина за здравословните му проблеми.

Не търпи съвети в това отношение, понякога с години не стъпва при лекар, докато не капне от изтощение или не стане все пак малко по-разумен с възрастта. Няма опасност да се пристрасти към наркотици, не пие приспивателни. (Ами ако пропусне нещо, докато спи?)

Наред с другите огнени знаци Лъв и Стрелец, Овенът рядко е жертва на хронични, продължителни заболявания, причинени от меланхолия и песимизъм.

Огнените знаци са предразположени към: яростни невротични пристъпи, остри инфекции, удари и високо кръвно налягане.

Благодарение на импулсивността си Овенът рядко изпада в униние. Семената на депресията не виреят в неговата почва. Но прословутата му вироглавост, че е най-компетентен от всички, може да му изиграе лоша шега. Той осъществява със замах и самоувереност проектите си, без да си дава сметка, че с такава неистова работа без почивка всъщност върви право към язвата или нервното разстройство.

Ловките стратегически машинации са изключени при хората, управлявани от Марс.

Но на обикновения Овен са нужни години, понякога ред неприятни провали, докато се научи на скромност и послушание. Едва тогава той самият може да подпомогне проект, така че от него да потекат пари, след като го обогати с конструктивни идеи.

Издига се до ръководен пост чак след като привикне да зачита тези, които по качества и заслуги стоят над него. Затова пък тогава успехът му е грандиозен. Повечето хора, родени под знака на Овена, често правят състояние по-скоро за другите, отколкото за самите себе си.

Странното е, че те рядко имат собствен дом и понякога цял живот живеят под наем. Парите не се задържат у тях вероятно защото това, което търсят, не се намира непременно в банката. Девизът на Овена, особено на младини, е: „Аз съм”, „Първо аз”.

Искрено вярва, че с всичко може да се справи по-добре от другите. Не може да стои със скръстени ръце, докато някой се помайва и разтакава. Ако трябва да избира между парите и лаврите, винаги ще предпочете лаврите. Обича парите, разбира се, но много повече обича похвалите и славата.

Овенът е най-сърдечен и великодушен от всички слънчеви знаци.

Не е жесток. Езикът му може да бъде подигравателен, язвителен или направо злъчен. Гневът му се разразява като мълния, но обикновено преминава преди жертвата да е разбрала какво става, и доволна, наивна детска усмивка отново грейва на лицето му.

Нека си спомним за един невъздържан Овен, Никита Хрушчов, който в изблик на гняв свали обувката си и затропа с нея по трибуната на ООН пред очите на телевизионните зрители от цял свят. Бил пренебрегнат, а нима тактът значи нещо за Овена, когато го пренебрегват? И стана тя каквато стана.

Факт е, че повечето Овни имат ужасен характер.

Бързо избухват, но от друга страна са неспособни да се сърдят продължително и скоро забравят неприятния повод. Ще ги засегнете, ако им припомните прибързаните и остри думи, които са изрекли. Важното е, че не са ги мислили.

Овенът е в състояние да се извини и на най-големия си враг. Той рядко се ядосва на отделни хора. Гневът му е предизвикан от идея или положение, което за него е нетърпимо.

Овенът предпочита да казва истината. Не че не е способен на дребни лъжи, ако това ще му осигури първенството или ще спаси скъпия му идеал. Но чрез откровеността най-бързо се стига до същността. А Овенът няма време нито за разтакаване, нито за клюки. Така е погълнат от самия себе си, че не си струва да пилее излишна енергия и да обсъжда поведението на другите.

Търпението му е чуждо.

Нека друг се занимава с пипкавите, дребни, несъществени неща; друг да установява фактите. Овенът няма време. Той живее само в настоящето и е напълно погълнат от него. Не го интересува миналото, защото никога не си вади поука от него, нито пък бъдещето, което е твърде далече.

Много трудно е да се направи емоционална характеристика на Овена. От една страна реалист, напорист, груб и невъздържан, от друга – идеалист, сантиментално нежен и трогателно вярващ в чудеса.

Не признава пораженията, дори да са реалност – все едно дали става въпрос за любовните му преживявания или за срещата на любимия му бейзболен отбор.

Най-добрите сфери за изява на Овните са изкуството или търговията.

Не е изключено да срещнете и стеснителен Овен, но никога няма да попаднете на такъв, който не е наясно със собственото си положение.

Трудно бихте се проявили в компанията на човек, управляван от Марс. Тези хора предпочитат да говорят за себе си и за своите планове, отколкото за някой друг или за нещо друго.

Ако все пак успеете да ги заинтересувате, те ще ви служат внимателно, особено ако идеите ви са вълнуващи и напредничави. Ще ви похвалят, ще ви предложат времето и паричната си подкрепа. Овенът обича да прави услуги. Но държи това да му бъде признато.

Рогата на Овена са твърди като диамант и трудно се чупят. В характера му се съчетават детинската наивна вяра и безразсъдния устрем на кръстоносеца по рождение.

Той често изпада в ярост, но гневът му преминава бързо. Тогава пак става весел, открит и дружелюбен.

Неговият метал е желязото. Желязната сила му дава девет живота повече, отколкото на другите, и девет пъти повече шансове да спечели битката. Желязната му вяра е чиста, без лицемерие и алчност.

Огненият му дух осветява пътя на безстрашните, води ги към невъзможната цел. Овенът рядко натрупва богатство. Дори да се случи, той няма да спре, за да преброи парите си. Нека другите около него се възползват от тях.

Той спазва библейската истина, че хлябът, хвърлен по водата, не храни само него, а се връща увеличен и дарява щастие на хората. Според Овена на този свят има много чудеса. И ако те се свършат някой ден, той е в състояние да ви сътвори още няколко.

Източник: „Слънчевите знаци”, Линда Гудман, ИК „Светулка”

Facebook Twitter Google+

0 Коментара