Биоенерготерапевтът Марин Минчев е работил в много страни по света. Дарбата му е не само да „вижда“ енергийните структури на органите и системите в човешкото тяло, но има и способността да лекува с енергия, да неутрализира причината за здравословните проблеми.

биоенерготерапевт Марин Минчев

След почти 30 години работа в Швеция, Германия, Испания, Франция и Турция, през 2020 г. се завръща в България и работи в София, в академията за холистичен подход при лечение на  здравословни проблеми „Нealth Master“, която обединява лекари и здравни специалисти.

Казва, че често пътува по света, за да лекува по лична покана.

Г-н Минчев, какво представлява биоенергийната медицина?

Това е медицина, каквато е имало в миналото и ще има в бъдещето. Всичко във Вселената е енергия, всичко е вибрация. Ние сме вибрационни същества. Когато една вибрация е по-висока, имаме твърда материя – камъкът е с висока вибрация. Когато вибрацията е по-лека – имаме вода например, или още по-лека – въздух. Какво правя аз? Чрез мозъка си вдигам вибрационното ниво на енергията, която е в мен и преобразувам. Например имате нужда да стопя кост, която е пораснала на кокалчето ви – вдигам вибрационното си ниво по-високо от вибрационното ниво на костта и енергийно я изпилявам. Нито боли, нито имате някакъв страничен ефект. Обратното е когато имате нужда да зарасне кост – вкарвам вибрационното ниво на това на костите ви и наслоявам кост. Когато искам да ясновидствам – а на това нещо аз не държа, но ми помага, когато правя диагностика – вкарвам енергийно вашето тяло в моето и започвам да усещам органите. Ако искам да виждам органите ви – вдигам повече вибрационното ниво и започвам да виждам в различни цветове. По принцип органът, който е болен е в тъмни цветове – през него не тече енергия. И ви казвам къде какъв проблем имате. Аз усещам нещата няколко месеца преди вие да ги усетите – пациентът установява когато органът вече е заболял, докато енергийно се вижда по-рано. А когато е по-рано, може по природен начин да се самовъзстанови. Аз не предписвам медикаменти.

Кои са най-честите диагнози, с които се сблъсквате?

лечителят Марин Минчев

В днешни дни жените много често, вероятно 90%, имате проблеми с щитовидната жлеза. Причината е съвременният начин на живот, който водим. Щитовидната жлеза не е създадена да издържа на такава голяма динамика. В миналото жената е била майка и домакиня. А сега? Изкарва пари, върти семейство, гледа деца и акъл дава. Самата жлеза изживява това като стрес и в един момент просто не може да издържи на напъна, на начина на живот. Храната, която ядем също е некачествена. Водата – също. Жените сте по-фини като същества от мъжете, но сте по силни енергийно. Но в съвременното общество жените са много по-натоварени от мъжете и затова са много по-болни. Роля играят и медикаментите, храната, козметиката, която употребяваме. Когато организмът няма откъде да си взима достатъчно минерали и витамини, започва да ги изсмуква от костите, те са като резервоарче. Затова жените масово имат проблеми и с костите. След костите идват органите.

Хората са уникални и имат нужда от различни неща – едни от повече течности, други – от кислород, трети – от движение. При всеки е индивидуално. Когато един човек дойде при мен, аз също мога да чета Акашовите записи, търсим откъде е тръгнал проблемът, за да намерим решение. Чувствам като моя мисия да уча хората да си променят начина на живот, за да са здрави.  Защото с медикаментите се блокира за момента даден проблем, но си живеете по стария начин и е въпрос на време да се върне същото заболяване или даже нещо по-голямо. При мен променяме начина на живот, човекът проглежда, свиква, известно време живее по начина, който сме открили за него. Но ако иска – всеки има свободна воля. Даже Бог не може да накара насила да правиш нещо. Питат ме – ще се оправя ли на 100%? Отвръщам – от мен каквото зависи, аз давам 100%. Останалото е от вас и Бог.

Все пак, какъв е механизмът, по който лекувате? Ако разбирам правилно, вие ставате проводник на енергия, която нещо променя, така ли е?

Да, ставам проводник на енергия, която може да променя органи, стави. Всичко е енергия, всичко се случва на енергийно ниво. Премахвам мъртвите атоми и слагам нови атоми.

Може ли да се каже, че сте проводник на божествена енергия?

Да, тя е божествена.

Да разбирам ли, че сте се родил с тази дарба на по-голяма сензитивност да приемате и отдавате тази енергия?

Да, точно. Но благодарение на това не мога да ходя много между хора. Когато съм сред хора, след половин-един час ми става зле. Не мога да спра да отдавам енергия, това ми е проблемът. Например отивам в заведение и ако около мен има двама-трима болни, аз започвам да си ги лекувам без да искам. Но това ме изтощава прекалено много. И затова гледам да не се показвам много-много. Освен това човек има свободна воля – когато има желание, може да му се помогне. Ако е решил, ако му е писано – ще ме намери.

А защо ви изтощава отдаването на енергия?

Защото поемам прекалено много негативната енергия.

Да разбирам ли тогава, че чуждата енергия около нас може да ни разболява?

Може, да. Има много хора, след срещата с които се чувствате уморени. Това са енергийни вампири, които изсмукват енергията ви и ако стоите дълго или често с тях, може да се разболеете. Където ви е слабото място в организма – всеки има слабо място – то се счупва обикновено.

Как да се пазим от такива хора?

Като не се срещаме с тях.

Все пак цял ден се срещаме с хора, по една или друга причина, но можем ли да си направим някаква собствена енергийна защита?

Всеки човек е уникален. Когато някой дойде при мен, усещам какво индивидуално за тях работи. За някои е хубаво веднъж седмично да ходят в гората, сред дървета, те поемат негативната енергия. За други е добре да се качват на високо – там жизнената енергия е по-силна. За трети е добре да плуват. За вас например е добре да ядете повече плодове.

Така ли го виждате?

Усещам го, не го виждам.

Благодаря. Ще се възползвам с радост от този съвет. Какъв тип заболявания сте излекували успешно?

Всякакъв тип.

И рак?

Имал съм успехи, но не искам да лекувам рак. Там е много трудно, нещата са кармични, а аз съм максималист, искам 100% успех.

Казвате, че ракът е кармичен?

По принцип ракът е кармичен, но темата е много дълга. Ракът зависи и от начина на живот, храненето, цигарите и алкохола, от общуването с негативни хора, стреса. Има ли влюбен човек, който да е болен? Не. Когато вие обичате себе си и обичате хората около вас, вибрационното ви ниво се вдига. А ракът е на ниско вибрационно ниво и няма как да ви засегне. А често хората безпричинно са злобни, лъжат, правят лоши неща. Вижте какво се случва в социалните мрежи – хората плюят и изливат негативна енергия по всяка тема. Защо го правите? Животът е като огледало – когато правите лоши неща, те ви се връщат, когато най-малко ги очаквате. Господ е любов, трябва да правим добро и да се обичаме.

Това, което ми казвате, съвпада с нещо, което усещам отдавна, а именно, че ракът се появява там където е най-слаба биологията ни, когато имаме съпротива срещу живота, когато мразим живота си. Така ли е?

Напълно. Тогава се стягаме, започваме да не функционираме като хората. Нормалната клетка става ракова и образува или тумори или метастази, когато сме кисели и нещастни, неприемащи. Или пък сме се уплашили много и сме пуснали страха в себе си.

лечителят Марин Минчев

Какви болести лекувате и къде могат да ви намерят хората?

В Health Master има телефони за връзка, иначе лекувам всичко. Както споменах – при жените щитовидната жлеза в рамките на няколко сеанса и ако няколко месеца няма стрес, хормоналният баланс се оправя. Панкреас, черен дроб, черва, бял дроб, сраствания. Помагам при бездетни двойки, особено за скоростта на сперматозоидите на мъжа, която се управлява от хипофизната жлеза. Няма по-хубаво от това да ми доведат да видя бебенцата. Добре се справям със ставните проблеми.

Ковидът остави много поражения, постковид ефектите са доста – в сърцето, от недостига на кислород, върху панкреаса – в резултат на кортикостероидите, с които се бореше вируса. Лекувам ги успешно.

Също и жлезите с вътрешна секреция, при тях трябва малко време, не става от веднъж, трябват няколко срещи.

Всичко освен рак всъщност. Лекувам автоимунни заболявания, които знаете, че увреждат необратимо организма на човек. Те също се водят нелечими, но са. Няма нелечими заболявания. Има нелечими хора. Кармичното заболяване, като рака, е съвсем друга тема на разговор.

И с аутизма имам добри постижения.

О, това е голям съвременен бич.

Да, какво говорите. Около 30% от децата имат някакъв аутистичен проблем. Проблемът е, че когато дойдат при мен трябва да стоят на едно място, а много от тях тичат, буйстват.

Как започна всичко това при вас? Четох, че имате някакви ясновидски способности?

В началото знаех кой ще дойде вкъщи. И мислех, че е нормално всички да знаят. Много обичах историята и четях и се връщах там, където са се водили битките. После спорех с учителките, че не е така, както е написано учебника. Мога да пътувам във времето, да си правя регресии и съм си правил – за мен и за близки хора. И постепенно – този го заболи нещо, друг друго и като го пипна – минава. В началото мислех, че мога да лекувам само с едната ръка, после разбрах, че мога и с двете. Мога да хвана водата и храната и да я изчистя и тя вече има различен вкус. Приемах това нещо като нормално. В къщи много-много не ми позволяваха да показвам тези способности, защото времената бяха такива. Аз съм от Сливенския край, от там са Влайчо и Слава Севрюкова.

Първо започнах да лекувам познати, после моите познати водеха техни познати. После заминах в чужбина, близо 30 години основно в чужбина работех. Аз съм много вярващ. Последно живях в Истанбул, но Господ ми каза, че трябва да се прибера в България, защото тази държава има нужда от елит. Има кадърни хора, но няма кой да ги води. Не че аз мога да ги водя, но мога да помогна умните хора, елита на България, да са здрави. Когато са здрави, ще могат да водят хората. И така си дойдох – иначе в Истанбул се чувствах прекрасно.

Само елита ли лекувате?

Аз не мога да работя с повече от двама човека на ден, много се уморявам. А хората, които са по-умни и интелигентни – с тях се работи по-лесно, много по-бързо те разбират и правят това, което трябва.

Но не ви говоря за политически елит, а за високообразованите и интелигентни хора. За моя радост има много такива хора в България, които често са потиснати от разни простаци. Има много млади хора, които са умни и интелигентни.

За мен е важна душата на човека, нея виждам първо. Човекът е дух, душа и тяло. Тялото е временно, докато духът е вечен.

Прераждаме ли се?

Да, много пъти. За да станем божествени създания, поне 2000 пъти се прераждаме. А сме още бебета, с 200-300 прераждания и затова сме толкова грешни. И аз съм грешен, боли ме много, когато не мога да помогна. Обичам хората, но сега има много човеци, а все по-малко хора. Не случайно и Дънов, и Севрюкова, и Влайчо казват това – ще дойдат времена, в които няма да има хора, много време ще минава, докато срещнеш човек. И сега май е така – твърде много лоши, невъзпитани, неприятни. Малко са хората. И с тези малко хора трябва да направим нещо голямо. От тук е тръгнало богомилството, ние сме направили Европа такава, каквато е в момента. И пак от тук ще тръгне всичко – новото време, новите неща. Вибрационното ниво на Земята се вдигна и започват да се раждат нови хора, различни деца. Те няма да са като нас, закостенели в едно нещо, в едни рамки. Ако сте обърнала внимание – новите деца нищо не ги спира, искат нещо и го постигат. Те са различни като души – няма да търпят тези окови и рамки, които ние търпим. Няма да я има тази робска психика. Няма да правят революции, а еволюция, което е много различно. Еволюцията сътворява, революцията разваля.

Важно е да запомните, че когато има любов, обич, няма болести, няма нещастия. Трудностите се преодоляват. А когато има страх – той може да ни счупи. Когато се държим с любов и разбирателство с другите – заразяваме и околните за общото добро.

Какво представлява биоенергийната медицина?

Разбирането, че човекът е много сложна информационно-енергийна система, от която само няколко процента са физическо тяло и съзнание, е древно и представлява основа на много стари системи за поддържане на здравето и възстановяване при заболявания – китайската традициоинна медицина, индийската медицинска традиция, шаманските лечителски ритуали в Америка и др.

Съвременната наука вече разполага с инструменти за регистриране на енергийната същност на живите същества – в началото на XX век Семьон Кирлиан случайно открива начин да заснеме излъчването на живи организми.

В края на миналото столетие са създадени апарати, които могат да регистрират човешката аура. Така става възможно да се проследи динамиката в промените на аурата в зависимост от изменението на психическото и физическото състояние на човека.

В теоретичен план развитието на квантовата физика ражда идеята, че в същността си всичко в заобикалящия ни свят е съставено от едни и същи микроскопични частици, които трептят с различна честота. Човешките сетива долавят тези трептения и им придават различни характеристики – тактилни усещания, миризми, вкусове, звуци, форми и цветове. Различни възприятия на трептенията, декодирани чрез сетивата, се възприемат в съзнанието и интерпретират от ума. Посредством това разбиране за природата на света може да бъде търсено обяснение на много от феномени като: енергийна медицина, дистанционно манипулиране на материя, телепатия и др.

В светлината на горното обяснение, болестните състояния могат да се разглеждат като нехармонични трептения на частиците в конкретен орган или система в човешкото тяло. Биоенерготерапевтът притежава умението да се „свърже“ посредством излъчваната от него енергия с пациента и да промени разстроените вибрации, за да върне естествените им честоти на трептене.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара