Вълшебствата ѝ в кухнята я превръщат в първия български кулинар със собствено предаване в 24 Kitchen, а страстта ѝ към музиката и виолончелото сякаш магически се пренася и върху ястията, които тя приготвя с майсторство и финес.

Слънчевата Йоланта Делибозова-Йоли, която безспорно е едно от най-усмихнатите и обичани лица на българската кулинарна сцена, се завръща с ново предизвикателство за любителите готвачи – книгата „Вкусно с Йоли II“ (ИК „Сиела“).

„Вкусно с Йоли II“ събира 64 редактирани рецепти от първото издание на „Вкусно с Йоли“, допълнени за повече наслада с 23 от най-изкушаващите предложения от „Сладки ноти“. Книгата съдържа и 16 изцяло нови кулинарни идеи, с които да разнообразите менюто си.

След като през 2021 г. Йоли ни зарадва с изданието „Празнични рецепти“, в което са поместени идеи за

ястия за всеки празник в българския календар,

тя отново демонстрира как да превърнем и най-обикновения ден в нещо специално.

От бързи кремсупи, подходящи за обедите, когато нямаме време за сложни ястия, до леки и здравословни салати, изкушаващи печива и сладка, впечатляващи предястия, месни и безмесни гозби, във „Вкусно с Йоли II“ са поместени над 100 рецепти, от които да се вдъхновим в кухнята. А финалните глави от книгата са посветени специално на коледните и великденските празници – с идеи как да ги направим още по-вкусни и запомнящи се!

Лично приготвени от самата Йоли, която винаги готви с усмивка, вдъхновение и щипка любов, ястията в книгата ще ви спечелят с визия и вкус.

Подходяща както за начинаещи готвачи, така и за вече напреднали „магьосници“ в света на кулинарията, „Вкусно с Йоли II“ отново съхранява философията на Йоли, с която тя подхожда към всяко своя ястие – храната е обич, храната е празник, храната е чувство!

От Йоли:

Скъпи читатели,

Специално за вас „Вкусно с Йоли“ излиза в обновен вариант. В книгата съм събрала любими на моето семейство рецепти, които се надявам да станат и ваши.

Изданието включва повечето от познатите ви вече рецепти във „Вкусно с Йоли“, а за повече наслада има и неколцина от втората ми книга „Сладки ноти“. За да вървим напред, да експериментираме и развиваме кулинарното изкуство, си позволих да прибавя и няколко нови непубликувани досега рецепти. Ще се радвам, ако книгата ви хареса и ви е добър помощник в кухнята. Ще съм истински щастлива, ако успея да ви дам нови идеи, които сами да развиете,

експериментирайки с вкусове и визия.

Не забравяйте, че задължителни неща в готварството няма. Има само личен вкус, предпочитания и творчество. Наслаждавайте се на храната, радвайте близките си с приготвеното от вас и се усмихвайте, докато готвите. Обгрижвайте ги и дарявайте обич. Само тогава насладата и удовретворението ще са пълни.

Защото всичко е любов!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара