В късните часове на 12-и януари, Марс ще се освободи от оковите на ретроградността и ще продължи своето пътуване в знак Близнаци, което ще продължи до 25-и март.

Припомням ви, че ретроградното му движение започна на 31-ви октомври и се случи между 25 и 8 градус в знак Близнаци.

Марс представлява силата с която се движим напред, нашата инициативност, енергия, ентусиазъм, движение и развитие. Ретроградната фаза на тази планета оказва влияние на всичко ново и се характеризира със застой на енергия, което ни караше да бъдем напрегнати, нервни, изискващи, бързащи и объркани. Беше трудно, сложно и невъзможно за нови начинания и постигане на цели. В енергиен план имаше усещане за слабост, липса на енергия и мотивация.

Сайтът на астролог Венета Матева

Между 10-и и 14-и януари, Марс ще е стационарен и няма да се движи. Първите му стъпки ще започнат на 14-и януари. До тогава сякаш изтощен от борбата с тежките окови на ретроградността ще събира сили за да тръгне през зодиака.

Запазете търпение

и осъзнайте добре, какво ще правите, как ще го осъществите и наистина ли е необходимо. На енергийно ниво е възможно да се появи чувство за отчаяние, безпомощност и липса на енергия. В тези четири дни не се натоварвайте с допълнителни ангажименти и задачи. Отдайте времето си на рутинни занимания и срещи с приятели. Обърнете внимание на мислите си и се опитайте да анализирате преживяванията си.

След 20-и януари ще усетите задвижване на делата и развитие на плановете. Марс ще тръгне директен в знак Близнаци и постепенно ще открехне затворени врати, ще ни донесе оптимизъм, новини, облекчение и яснота за цел и посока. До 17-и март, огненият младеж ще се движи по пътя, по който вече е минавал преди да стане ретрограден. В периода на така наречената „ретроградна сянка“, очаквайте да се сблъскате с въпроси и проблеми, които вече познавате. Времето до тогава е подходящо да анализирате и

потърсите отговори на вече зададени въпроси.

Ползотворен ще е периодът да потърсите развитие и реализация на забавени сделки и преговори. Ако се появят стари проблеми, то вече ще имате рецепта за справяне с тях. Очаквайте повече реализирани срещи, хармонични разговори, разбирателство, мотивация, енергия, решени проблеми и ценна информация.

Вижте как ще се отрази директното движение на Марс по домове във вашата карта.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 1-ви дом, очаквайте да върнете сили си и желанието си за

нови начинания и планове.

Вероятно вашия асцендент да е Близнаци.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 2-ри дом, очаквайте подобряване на здравето и приток на финанси. Вероятно вашия асцендент да е Телец.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 3-ти дом, очаквайте ясни мисли, решения и подобряване на отношения с колеги, роднини и съседи. Вероятно вашия асцендент да е Овен.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 4-ти дом, очаквайте подобряване на семейните или работните отношения. Атмосферата в дома се хармонизира и постепенно се решават здравословни грижи за членове на семейството. Вероятно вашия асцендент да е Риби.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 5-и дом, очаквайте

решаване на любовни казуси,

разбирателство, хармония и развитие на таланти. Вероятно вашия асцендент да е Водолей.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 6-и дом, ще се радвате на по-малко работа, грижи и неудовлетворение. Очаквайте повече здраве и яснота в делата. Вероятно вашия асцендент да е Козирог.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 7-и дом, очаквайте развитие в делата, партньорството и плановете. Вероятно вашия асцендент да е Стрелец.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 8-и дом, очаквайте подобряване на имунитета и здравето.

Възможни са финансови постъпления

на забавени плащания. Вероятно вашия асцендент да е Скорпион.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 9-и дом, ще усетите лекота, спокойствие и смисъл. Вероятно вашия асцендент да е Везни.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 10-и дом, очаквайте кариерно развитие, внимание от високостоящите и лично удовлетворение. Вероятно вашия асцендент да е Дева.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 11-и дом, ще се радвате на нови запознанства, покани за срещи и хубаво настроение. Вероятно вашия асцендент да е Лъв.

Ако Марс е бил ретрограден във вашия 12-и дом, ви очаква подобрение на тонуса и здравето. Информацията, която трябва да получите ще достига до вас с лекота, а клюките и интригите ще ви носят яснота. Вероятно вашия асцендент да е Рак.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара