Един от най-успешните родни джазмени у нас и в чужбина – Боби Вълчев, не спира да покорява нови върхове. За него годината започна изключително силно – навръх Йордановден се състоя концертът му с британската легенда Том Джоунс.

Гала вечерта се състоя в градината на емблематичния хотел Бурж Ал Араб. Менюто бе 4-степенно, подготвено от готвача Андреа Миглиачо, който е оценен от “Мишлен”. Любопитен факт е, че цената на билетите, които се изкупили за ден, започва от 4000 дирхама. Боби Вълчев бе един от двамата подгряващи изпълнители на звездата и изпълни джаз класики от 60-те до днес в рамките на почти час.

След Боби Вълчев, Том Джоунс се развихри на сцената над час и половина.

Нашият изпълнител е голям фен на Том Джоунс и приема събитието като сбъдната мечта. Най-ценното за него е, че освен да подгрява концерта, е успял да си поговори със звездата, с която си разменили благодарности и комплименти.

Боби Вълчев  е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над 11 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай.

Участва в множество събития по цял свят, сред които такива за Кралските семейства на ОАЕ , изложби и много корпоративни, социални и частни събития в най-популярните клубове и заведения, част е от много световни джаз фестивали, както и е делял една сцена с имена като Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.

Въпреки това се връща и често в България, което е истинско удоволствие за родните фенове. Следващите месеци Боби Вълчев насочва поглед към България и подготвя специален проект и нова песен за Деня на влюбените.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара