Астрологичната карта на раждане – наричана още „натална карта“ – изобразява точната дата, час и място на вашата поява тук, за да пресъздаде отпечатъка от планетите в Слънчевата система на небето в точния момент слизането ви на Земята. Тази уникална програма за живот показва пътят на душата. Тя съдържа специални конфигурации с аспекти на всички планети и астероиди, проследявани в новата астрология, заедно със зодиакалните знаци.

Защо е толкова важен часът на раждане?

Звездната ни карта се променя универсално за броени минути, поради което е изключително важно да имате точен час на раждане. Така че, когато се съмнявате, най-добре е да проверите информацията в служба ЕСГРАОН в съответната община.

Как да разчета наталната си карта?

Да разкодираш астрологичната си карта в началото е доста сложно начинание. Тя е изпълнена със символи, числа и алхимия. Осмислянето на наталната карта в пълен вариант може да отнеме и години. Астрологията е труден древен език, който съществува от хиляди години.

Добре би било да започнем с Асцендента, нашия изгряващ знак. Съвсем буквално, Асцендентът се отнася до зодиакалния знак, който се издига над източния хоризонт в точния момент на раждане. Това е нашето физическо тяло и социалната ни маска.

Той показва каква е реалността, заедно с повтарящите се модели, теми и цикли, които срещате през целия си живот. От асцендента стартира и рождената карта – когато четем рождена карта, ние започваме от тази точна точка и се движим обратно на часовниковата стрелка около кръга.

Планетите в наталната карта

Всяка планета и небесен обект с астрологично значение има глиф или символ. Във вашата рождена карта позицията на тези планети (с други думи – кой дом заемат планетите) разкрива как (и къде) тяхната енергия се появява в живота ви. По-долу са ключовите думи, свързани с всяка планета, заедно с това как да идентифицирате техния символ.

Слънцето: Духът, идентичност, цел, его, жизнения ни път;

Луната: Емоции, вътрешен свят, сигурност или несигурност, как се свързваме емоционално с другите;

Меркурий: Комуникация, изразяване, ум, интелект, как общувам;

Венера: Ценности, вкус, чувственост, любов и връзки, договори, дипломация;

Марс: Мотивация, действие, сексуалност, воля, физика, енергия, война;

Юпитер: Експанзия, изобилие, късмет, висшето познание, религия, вяра;

Сатурн: Отговорности, уроци, зрялост, карма, уроци, по справедливост, статукво;

Уран: иновация, бунт, ексцентричност, реформи, млади хора;

Нептун: Духовност, мечти, илюзии, за какво мечтая, врата в духовния свят;

Плутон: Трансформация, метаморфоза, прераждане, смърт, изчистване.

Способността ви да създавате силни астрологични интерпретации ще се засилва с времето, колкото повече задавате въпроси и имате търсения, така че не се страхувайте да експериментирате.

Но, може би най-важното – не забравяйте да вървите и следвате пътя си интуитивно.  Доверете се на процеса.

www.beastarforever.com

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара