През тази седмица две планети – Марс и Меркурий – ще излязат от ретроградната си фаза на движение, така че от 19 януари нещата ще се развиват по-бързо.

Активират се процеси на всички нива – от личните сфери на живота до колективните и световните. Мъжете и тяхното физическо и психическо състояние ще бъдат особено благоприятно повлияни от промяната във фазите на движение на Марс.

Периодът на намаляващата Луна продължава, така че има много неща за вършене преди 22 януари. В същото време не бива да забравяме, че дните преди новолуние имат голямо влияние върху човешкия организъм. През това време хората са по-податливи на заболявания, тъй като имунната система е намалена.

18 януари е ден на силни трансформационни енергии, когато можете да проникнете в същността на нещата и да откриете нови източници на ресурси. Възможно е да има значими събития в международните отношения и външната икономическа политика. Това е добър момент да смените везните и да погледнете на настоящата си ситуация от друга гледна точка.

На 20 януари в 10:30 ч. Слънцето навлиза във Водолей за един месец. Транзитът събужда в душите на хората духа на свободата и желанието за справедливост. Революционните настроения се засилват, което може да доведе до социални вълнения.

2023 годината на заека

На 21 януари в 22:53 ч. настъпва новолуние във Водолей и от този ден започва годината на Черния воден заек (Котка). Енергийните нива се променят и животът постепенно става много по-спокоен в сравнение с 2022 г., когато войнственият Черен тигър е управлявал света. Време е да използваме съвсем други инструменти в най-широкия смисъл на думата.

Овен

Време за интересни нови запознанства, оригинални идеи. Засега няма значителни постижения, но като цяло животът през тази седмица става по-интересен и романтичен. Опитайте се да пишете на онези от приятелите си, с които отдавна не сте разговаряли. Благоприятен период за онези, чиито творчески хобита са свързани с някаква старателна дейност, която изисква значително внимание към детайлите и същевременно физическа активност. Откажете се от това, което така активно сте насърчавали през изминалата година, време е за нови начинания.

Телец

Седмица на търпелив, безспирен напредък и развитие на най-важните ви начинания. Обстоятелствата изискват понякога да покажете собствения си характер, но самоконтролът е необходим и в отношенията с другите – скандалите избухват на повърхността. Възможно е да решите да направите някои промени в личните и бизнес отношенията си. Въпреки че е по-добре да отделяте повече време за професионалната си сфера и за реализацията на амбициите си. Но не бързайте агресивно, защото в противен случай само ще изпитате разочарование от многото забавяния и неуспехи.

Близнаци

Възможно е да поставите под въпрос някои от миналогодишните инициативи и да ги сметнете за нереалистични. Вече са натрупани ресурси, които ще бъдат необходими по-късно; те ще захранват почти цялата 2023 г. Ако е възможно, трупайте ценна информация, натрупвайте финансови ресурси и търсете сътрудничество с други хора. През седмицата ще има нови запознанства, възможност да намерите стратегически съюзници и да установите взаимноизгодни, балансирани отношения с тях.

Рак


Достатъчно трудно е да се постигне вътрешно равновесие, което може да причини значителни емоционални страдания. Обстоятелствата изискват значително търпение от ваша страна, тъй като ще трябва да работите усилено и упорито, за да свързвате различни не толкова важни детайли. Вероятно ресурсите ви ще бъдат ограничени и за извършената работа няма да получите сумата, на която сте се надявали или която ви е била обещана. Все пак не се поддавайте на песимизъм. А когато имате възможност да си починете, опитайте се да се възстановите колкото е възможно повече.

Лъв


В живота ви се появяват голям брой потенциални партньори, сътрудници и съюзници и може да е трудно да решите кой от тях е най-подходящ за вас. Не пропускайте възможността да отидете на екскурзия – там може да ви очаква среща, която по-късно ще промени живота ви. Седмицата е благоприятна за семейните дела, брачните и романтичните отношения. Желанието за взаимно разбиране, емоционална близост и духовен комфорт ще се отрази положително и на професионалната ви сфера.

Дева

Възможно е да има желание да провери отношенията си с други хора, за да разбере дали са здрави. Ако става въпрос за бизнес партньорство, това е разумен стремеж, който може да ви помогне да избегнете неприятни изненади в бъдеще. Въпреки това не излагайте на риск личните си емоционални отношения. Ако позволите на ревността и подозрителността си да се развихрят, просто ще затрудните живота на себе си и на любимия човек. Сега се нуждаете от спокойствие и търпение, за да създадете хармоничен психологически климат в семейната и романтичната сфера.

Везни

През този месец решаващият глас принадлежи на партньора ви и не всичко се получава така, както бихте искали. Въпреки това имате възможност да покажете силата си, да използвате влиянието си върху околните, да покажете, че знаете как да управлявате парите и да се справите със ситуацията. Може да ви се наложи да се биете с някого и дори да не спечелите, дайте най-доброто от себе си. Това може да е краят на една връзка, независимо дали става дума за бизнес или лична, или пък искате да се отървете от обременителна зависимост.

Скорпион

В живота ви може да се появи нещо ново, но то може да изисква от вас да направите крачка към някого, да проявите инициатива. Може би в резултат на това ще успеете да намерите решение на дългогодишен проблем, да придвижите напред застоял бизнес. Или поне научете нещо ново за себе си. Това е добра седмица за подписване на дългосрочни и взаимноизгодни договори. Ако можете, вземете си отпуск и си починете. Ако не – решете за себе си, че няма закъде да бързате, можете да спрете, да помислите и да си спомните всички малки неща, които сте отлагали за по-късно.

Стрелец

Натрупайте важна информация, огледайте се добре – може би ще откриете източници на подкрепа, които не сте забелязали преди, ще разширите кръгозора си. Занимавайте се с неща, които ви интересуват, с любимото си хоби и не позволявайте на другите да се намесват в живота ви и да го засенчват. Изпълнете живота си с романтика и приключения. Нека тази седмица бъде приятна и безгрижна за вас, тъй като ви предстои много тежка работа. Подходящо време да се запознаете с нови хора, да посетите интересни места и да подготвите базата си за нови дейности.

Козирог

Включете се активно в разнообразни дейности, не пропускайте шанса си – очакват ви вълнуващи пътувания и приключения. Ще трябва да се потрудите, за да завъртите колелото на делата си. Не взимайте прибързани решения и не се ангажирайте с нищо до края на този месец. Водете премерен живот и оставете нещата да се развиват по своя път. Опитайте се да съчетавате работата и почивката, за да може тялото ви да издържи на повишеното натоварване и да не се разболее в най-неподходящия момент.

Водолей

Време е за промяна, напредък, нови начинания и големи възможности. Можете да направите значителен скок напред в посока на мечтите си, за да постигнете независимост. Действията ви през тази седмица имат значително влияние върху следващите месеци на годината. Формулирайте и визуализирайте целите си и започнете да работите за постигането им. Търсете и не пропускайте да откриете нови перспективи, интересни идеи. Енергията ви се повишава, време е да действате. Най-добре е да разчитате само на собствените си сили, да вървите напред решително и смело, да показвате ярко своята индивидуалност.

Риби

Позволете си да се заемете с дейността, която ви доставя най-голямо удоволствие, която ви вдъхновява най-много. Може би това е нещото, което ще ви донесе желания успех. Опитайте колкото се може повече нови неща в живота си: запознайте се с нови хора, опитайте неща, които не сте правили досега, накрая обновете гардероба си или отидете на тренировка! Бъдете честни, открити и дори прекалено директни, това не вреди. Затрупани сте с идеи, свързани с нова тема, която наскоро е навлязла в живота ви.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара