Среброто е познато на хората от хилядолетия, като особено силно се вярвало в неговите лечебни и магични свойства. Учените днес потвърждават, че този благороден метал притежава антибактериални свойства. Освен предимства за здравето, среброто е и много ковко и  поради лесната си обработка се използва  за направа на различни видове сребърни бижута.

Универсално и винаги актуално, среброто под формата на красив накит днес се предпочита в много от случаите, защото може да се комбинира с всякакъв стил облекло.

А ако поради деликатния фин блясък на вашия пръстен, сребърно колие или друго бижу смятате, че няма да е достатъчно забелязано, има някои начини това да се промени.

Ефектна визия със сребърни бижута при различни стилове

Ако притежавате различни сребърни бижута, вероятно се стремите да ги съчетавате по подходящ начин с дрехите си съобразно ситуацията, макар че принципно те подхождат на всеки тип облекло.

Ако искате да постигнете визия, която да акцентира повече върху бижуто, може да го постигнете според избрания от вас стил.

  • Уличен стил

Привържениците на стрийт стайла знаят, че подредените линии трябва да бъдат изместени от разчупени линии и леко претрупване с различни елементи. Без значение дали носите рокля без презрамки, пола до земята или накъсани дънки, ако сложите по-голямо сребърно колие, което да бъде с атрактивен дизайн, непременно ще бъдете забелязани от минувачите.

Големите обеци тип халки също се причисляват към уличния стил и ако имате дълга коса, може да ги носите, като приберете на опашка косата си.

Характерно за този стил е също, че гривните са обемни и може да изберете или с много верижки, или привличащи погледите с широчината си.

  • Офис стил

Предполагащият формалност офис стил не позволява носенето на сребърни бижута от всякакъв вид, макар че в последните години тенденцията е това изискване да бъде по-слабо изразено. Можете да сложите и големи бижута като обеци с по-дълги висулки и даже няколкостепенно колие.

  • Бохо стил

Със сигурност в гардероба си имате бохо рокля и бижута в бохо стил. Бижутата ви може да привличат внимание, само ако са много атрактивни, иначе ще загубят чара си сред шарената палитра на бохо дрехите.

Този стил изисква големи висящи обеци – по-дълги и по-шарени. Изберете инкрустирани с камъчета сребърни обеци или модели с форма на капки.

Още ослепителни начини да носите така сребърните си бижута, че да ви забележат, са като например сложите бижу с геометричен дизайн, дълго колие да съчетаете с обикновени черни дрехи и др.

Атрактивни, но с мярка

Колкото и да ви се иска да забележат бижутата ви, не трябва да допускате да изглеждате нелепо. Всяко голямо колие, обемни обеци, пръстен с цветен камък и др. трябва да бъдат съобразени с облеклото ви. Не прекалявайте с цветове и форми, нито пък слагайте до едно голямо друго обемно бижу. Акцентът трябва да е един и ако например сребърните ви гривни са големи, не е нужно такива да бъдат и пръстените ви.

Друго, за което трябва да внимавате, е да не носите непременно всяко голямо бижу, за да бъде забелязано, без да отчитате, че може да не подхожда на формата на лицето, на деколтето или прическата ви. Сребърното бижу може да бъде атрактивно не единствено с големината си, а да привлича и с детайлна изработка, дизайн и др.

Ако смятате да акцентирате вниманието на околните върху определено бижу, без значение дали е с камък, или не, обърнете внимание дали среброто не е потъмняло. Всяко почистване на сребърните бижута ще възвърне техния блясък. Именно той е в основата на красотата им и ако го изгубят, шансът ви да привлечете вниманието дори с най-майсторски изработеното бижу ще бъде значително намален.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара