Цветна луна е името на пълнолунието през май. Това е идеалното време да изразите открито най-дълбоките си чувства и емоции. Разкриват се тайни, финализират се процеси, което благоприятства разширяването във всички области на живота. В близко бъдеще информацията ще бъде в изобилие.

23 май Пълнолуние в 16:53 ч. по оста на знанието, движението, разширяването на мирогледа. При Пълнолуние Луната винаги е в опозиция на Слънцето, т.е. енергийният фон на деня съдържа известен конфликт. Управител е Юпитер (благотворна планета) и става дума за широта, разширяване, оптимизъм. Много хора се фокусират върху намирането на призвание, аспектите на бъдещето, истината и амбицията.

Стрелецът е най-радостният и позитивен знак от зодиака. Знакът на учителите и наставниците, висшето образование и чуждите страни, философията, моралните принципи, както и на мъдростта, широко скроените възгледи, глобалните идеи и развитието. Вероятно някои убеждения ще трябва да бъдат променени, защото ще забележите, че предишните убеждения вече не работят и не са актуални.

Време е да откриете нов смисъл, да излезете от парадигмата и да намерите нови ценности, които ще работят за вас. Пълнолунието на 23 май 2024 г. ще бъде кулминацията на това, което започна още при Новолунието в Стрелец на 13 декември 2023 г. Пълнолунието е време на завършвания, то винаги е връх на енергиите и е време, когато нещо стига до своя край. По време на Пълнолуние жънем плодовете на това, което сме посяли близо до Новолунието в същия зодиакален знак – около 6 месеца преди датата на Пълнолунието.

Полезно е да насочите енергията на Пълнолунието в Стрелец на 23 май, за да осъществите планове, които са у вас от дълго време, да придобиете знания и умения, които ще повишат конкурентоспособността ви. На този ден има много силно емоционално освобождаване, което може да доведе до непредсказуеми събития и внезапни промени в плановете – Юпитер е близо до Уран (планетата на революционните трансформации, иновациите и изненадите) в дните преди и след Пълнолунието.

Пълнолунието в Стрелец може да увеличи недоволството ни от абсолютно всичко – от външния ни вид до състоянието на личните и бизнес отношения. И като следствие от това, за да компенсираме тази неудовлетвореност, се увеличава рискът да се впуснем в прекомерни разходи или преяждане, мързел. Бъдете внимателни, придържайте се към моралните норми, опитайте се да прибегнете до умереност в живота си! Няма нищо лошо в това да си доставите удоволствие по някакъв начин и да си купите нещо, но когато става въпрос за 10 покупки в рамките на един ден, е налице дисбаланс.

През последната седмица на май 2024 г. може да има обстоятелства, които е трудно да бъдат обяснени логично. Странни събития и неочаквани новини се отразяват на настроението ви, което прескача – ту се чувствате като богиня или мачо, ту се чувствате съсипани и напълно безполезни. Да и неуспехите в работата на техниката могат да създадат допълнителни трудности.

Ако вътре в вас нещо бучи, по-добре е да се занимавате със спорт, физическа работа – това е чудесен изход от тази прекомерна емоционалност, която възниква по време на Пълнолунието в Стрелец. А също така от всички тези непредсказуеми енергии ще има творческа дейност, общуване с наставник, астролог или психолог, или с мъдър човек, на чието мнение се доверявате.

В деня на Пълнолунието на 23 май 2024 г. Венера ще бъде в съвпад с Юпитер – две благоприятни планети, които могат да донесат късмет и успех. Това е енергията на очарованието, щедростта, креативността, обаянието, харизмата. Основното е да не се поддавате на мързел, да контролирате желанията си и да определяте за себе си разумни ограничения. Но, това наистина не е лесно, защото желанието за харчене и удоволствия по време на Пълнолунието в Стрелец, може да бъде дори прекомерно.

Юпитер, управителят на Пълнолунието в Стрелец, образува хармоничен аспект с приятелската планета Нептун. Затова можете да насочите тази мощна енергия на вдъхновение и разширяване към творчество и работа с красотата. Полезно е да посетите изложба, театър или музей (в много страни през втората половина на май има ден на отворените врати). Можете просто да пазарувате – важното е да не прекалявате.

Пълнолунието в Стрелец е енергията на късмета, концентрацията се увеличава два дни преди и след пълнолунието. Подходящо време да направите нещо много важно, да планирате проект – това е идеалното време да създадете база, да оформите основи. Благотворителността ще ви помогне да изградите добра карма!

Стрелецът е древно съзвездие с много интересни обекти. Това е най-красивата част от Млечния път и звездата Стрелец А, която се смята за свръхмасивна черна дупка в центъра на Галактиката. А също и много кълбовидни купове, тъмни и светли мъглявини. Такова „изобилие“ от обекти се обяснява с факта, че по посока на Стрелеца се намира центърът на нашата Галактика. Той обаче е затворен от облаци междузвезден прах и поради това е невидим.

Древните гърци в съзвездието Стрелец са виждали образа на кентавъра Хирон – митичен получовек, полукон. Кентавърът Хирон бил известен със своята доброта и мъдрост. Той помагал на Пелей. Бащата на Ахил, да намери чудесен меч и веднъж го спасил от убийство, когато кентаврите искали да го нападнат. В дома на Хирон боговете отпразнували сватбата на Пелей и богинята Тетида. Именно по време на това празненство богинята на раздора Ерида, обидена от факта, че не била поканена на сватбата, засадила „ябълка на раздора“ с надпис „Най-красива“. Този епизод станал повод за избухването на Троянската война.

Мъдрият кентавър Хирон възпитава Асклепий, бога на лекарите и лечебните изкуства, син на Аполон и нимфата Коронида. Като бебе Асклепий бил даден на Хирон след смъртта на майка му.

Хирон възпитава и преподава различни изкуства на героите Ахил и Язон. Ахил (Ахил) е един от най-великите герои на Троянската война. Язон, син на цар Езон, превел през моретата кораба Арго, на борда на който заедно с него плавали легендарните аргонавти по време на похода до Колхида за златното руно.

По случайност Хирон е смъртно ранен от приятеля си Херакъл. Тъй като бил безсмъртен и не можел да издържи агонията на отровната стрела, намазана с отровата на Лернейската хидра, той доброволно слязъл в царството на Хадес.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара