– Какво харесваш в него?, попитах преди години дъщеря ми, която беше споменала, че Д. от детската градина й харесва. – Хубав ли е или, може би, мил?

– Просто прави смешки!, отговори тя, удивена, че не зная основното изискване към всеки кандидат за вниманието й.

laughing-879961_960_720

Не откривам Америка, като казвам, че най-страшното, което можете да причините на една жена, е да я отегчите. Знае се поне от Оскар Уайлд насам. Разбира се, мъжът може да има и други грехове – да забрави рождената дата на кучето на най-добрата ви приятелка или безразсъдно да откаже да вземе тъщата на сватбеното си пътешествие. Но с необходимата терапия това се прощава. Скуката обаче трябва да се третира като осмия смъртен грях.

Разсмей ме и съм наполовина твоя

Преди време четох изследване, че огромен брой от анкетираните жени биха предпочели да излязат/правят секс/имат трайна връзка по-скоро с комедиант, отколкото с рокзвезда. Дори иконата Мерилин Монро избира въображението на очилатия Артър Милър и мъдро казва: „По-добре е да бъдеш абсолютно нелеп, отколкото абсолютно скучен“.

Мъжът, който ни разсмива, е в състояние да ни достави и други удоволствия. Известно е, че смехът събужда ендорфините, точно както и оргазмът. Неслучайно в консервативният Изток до ден днешен възприема като вулгарна жена, която публично се смее. Ако държи на доброто си име, е редно да прикрие издайническата си усмивка с ръка.

Хуморът, казва Ромен Гари, е хладното оръжие на хората без оръжие. А всички ние държим да имаме до себе си добре въоръжен мъж, нали?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара