Лъчезарната усмивка като че ли никога не слиза от лицето му, а позитивната енергия и всеотдайността, които излъчва на сцената, в комбинация с разностранните му таланти, печелят симпатиите на публиката. Момичетата, че и дамите (приятелки, които разбраха за това интервю) са готови да паднат в сладък плен на искрящия му син поглед и опасен чар. Дори Бербо е оставал втори след него в класациите за най-секси и красив бг мъж. Изобщо – как ли още се е опазил ерген?

0190131001407317919_0

Софиянец, априлски Телец. Орлин Павлов е не само певец, изявяващ се смело във всички жанрове –  поп, джаз, мюзикъл и дори класика, но и актьор с немалко роли в телевизията и киното, също – забележителен танцьор, спечелил женските въздишки и голямата награда в тв формата „Денсинг Старс”. Синеокият омайник с лекота покорява всеки телевизионен проект, в който през последните години е канен да участва.

Орлин произхожда от музикантско семейство, родителите му (Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран) са били солисти на Пловдивската опера повече от трийсет години. Пътувания, гастроли, роли и влаковата линия София – Пловдив – почти позлатена. Орлин и кака му са отгледани повече от баба и дядо. Сестра му тръгнала по стъпките и гена на техния прадядо – проф. Г.П.Генов, първия професор по Международно право у нас. Сега тя гради кариера в съдебната система. Наследствено орисан за изкуство обаче, невръстният Орлинчо не успял да се измъкне от мрежите на Мелпомена и останалите отговорни за това музи и още след 8-и клас попаднал в експерименталната театрална паралелка Студио 4хС към 22 СОУ, ръководена от режисьора Николай Георгиев.

IMG_0953_2

„Идеята на Студиото за синтетични сценични средства е актьорът да се учи да бъде синтетичен артист – да танцува, да пее, да изучава пантомима, балет, модерни танци, класическо пеене също сме учили“ – обяснява системата на четирите С-та Орлин.

Той продължава синтетичното си сценично развитие и след това във формата на висше образование, която предлага Студиото Театър 4хС, а режисьорът Николай Георгиев пък урежда студентите си, докато следват, да играят в държавния Сатирично-вариететен театър в Габрово. „Хем студенти, хем на работа със заплати – чудесно време беше. И не сме имали нужда от нищо повече. Да знаеш, бил съм много по-щастлив тогава, отколкото сега… Сега искаме да имаме всичко. За какво ни е?!”

vip-bradar-4-orlin-pavlovСпомняш ли си за какво мечтаеше тогава? – питам. „Сигурно за същото, за което и сега, но като че ли вече не са така силни мечтите ни. Сред хилядите неща, които гоним и трябва да свършим, като че ли губим и забравяме мечтите си“ – усмихва се порасналото момче.

„Орлин от „Каффе” – в началото го научихме и запомнихме така. В групата попада, след като се запознава с Валери Цанков – барабаниста, който го представя на продуцента им Ованес Мелик-Пашаев – шефът на „Жокер медия”. Точно тогава „Каффе” е останала без вокалист, защото Явор Велев е решил да замине да учи право в чужбина. „Изпях в репетиционната две парчета, Ованес каза: ти си нашият човек, Лияна и тя ме одобри и така се оказах в група „Каффе”, където ме посрещнаха толкова сериозни музиканти, с каквито не си и бях представял, че ще работя. За първи път се сблъсках с професионална банда, много научих от тях.”

Направихте много красиви песни, жалко, че се разпаднахте – подхвърлям. „Така е – съгласява се Орлин, – имаме един недовършен албум. Какво мислиш, дали да не се хванем сега отново и да го направим? Дали ще има успех? Ще трябва да се пипне, разбира се…”  И двамата решаваме, че това е доста добра идея, още повече, че повечето музиканти от „Каффе” поддържат приятелството си до днес.

Orlin (1)

„Сладка отрова” е първото парче, което Орлин прави по покана и в дует със Светла Иванова след разпадането на групата, след всички неприятности и скандали около явяването им на Евровизия през 2005-а. Снимките на клипа, хубавата музика и Светла го измъкват от „този амок”, в който се чувства попаднал, защото певецът е лицето на групата и обира всичко – и хубавото, и негативното. После идват „Мечтаеш ли” – първото самостоятелно парче на Орлин, дуетът му с Белослава „Всяка година по същото време”, към който аз, признавам си, имам силно пристрастие.

Самостоятелната му кариера на певец потръгва бързо, опитва таланта си в различни стилове и посоки – поп, джаз, рап дори. Канят го непрекъснато и е постоянно зает с проекти и участия. Е, знае, че трябва да направи най-сетне албум и той трябва да е обединен от единна стилистика и концепция. Планове има – време няма. Знае и с кои музиканти иска да го направи, само да успеят да се съберат.

IMG_2064_2

Минутите в компанията на Орлин отлитат бързо, той наистина е много обаятелен мъж и сладкодумен, непринуден събеседник. Искам да науча още и за актьорската му кариера в киното, и за музикалните му изяви в джаза, с триото Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов. Започваме с „Живи легенди”, втория игрален филм на режисьора и продуцент Ники Илиев, в който неговият приятел Орлин играе главната мъжка роля. „Героят ми хареса, защото наистина има доста общо с мен – признава актьорът-певец. – Много е сериозен на моменти, в други се вдетинява – както и аз обичам да правя. Никога няма да загубя, да пусна детето да си отиде от мен.” За жалост, Орлин тогава не успял да се запознае с гост звездата в продукцията Микеле Плачидо, но може би ще има шанс да се срещне професионално с чуждестранната звезда в третия филм на Ники Илиев, който вече е на снимачната площадка. Превъплъщението му сега е в бивш ММA боец, живеещ в Щатите. Физическата форма, в която трябва да влезе („Обещавам, няма да се зобя – шегува се Орлин, – все пак ще съм бивш, нали?”) го води и на лека атлетика – бяга за тонус, ходи на бокс, а с Ники и на кик бокс. Към спорта по принцип се отнася с уважение – поне два, три пъти седмично гледа да намира време да спортува.

IMG_1474_2

Участвал е с малка роля в мегапродукцията „Херкулес” – а и пет изречения никак не са малко в такава продукция. „Изнеси повече гласа, кажи го с бритиш акцент, стоят двайсет души зад гърба ти масовка… В крайна сметка заведох приятелите си на прожекцията, мина моментът за тази сцена, не се видях никакъв – бяха изрязали всичко, не само мен, цялата сцена. Ах, как ме подиграваха, че не ставам за нищо”, шегува се с актьорската си кариера Орлин.

Питам го не го ли притесни това, че стана толкова известен, че сигурно вече и кучетата по улиците го познават. Вярно е, че телевизионните формати превръщат лицето ти в доста разпознаваемо, но популярността и публичността не са го променили. Последното му участие в „Като две капки вода” е било най-забавно, интересно и полезно за него, защото вживяването в чуждите образи помага да разчупиш себе си, да излезеш извън стереотипа, който с годините си изграждаш на сцената.

Orlin-Pavlov_2

Орлин и джазът се срещат преди години. Любопитно му е да опитва в този стил – на „Аполония” преди две години с Живко Петров трио направиха голям концерт, миналата година с Ангел Заберски-син, биг бенда „Брас Асоциация” и Софийска филхармония в зала „България” изнесоха още по-грандиозен в чест на 100-годишнината на Франк Синатра. (Оказа се, че тембърът на Орлин пасва като ръкавица на непреходните парчета на джаз корифея) „Ах, този мюзикъл” – вече с повече от 17 концерта из цяла България, пък е проектът, в който заедно с „Големия Орлин” (Орлин Горанов) и звездата на Софийската оперета Еделина Кънева, маестро Йордан Дафов и Оркестъра на Бургаската опера изправят публиката на крака. Хората в малките градове имат нужда от такива събития, залите са пълни. „Обичам да гледам публиката в очите – доверява Орлин, – да търся лицата на хората, това ме зарежда, дава усещане за взаимодействие“.

orlin

Л Е К С И К О Н

Като малък си мечтаех… да се кача на Марс, или да стана боклукчия.

За музика ме вдъхновява… хората, любовта им, гнева, раздялата…

Импровизацията е …начин на живот, иначе е пълна скука.

Славата за артиста … Артистът не трябва да обръща голямо внимание на славата, трябва да рита егото си често в ъгъла!

Идеалната жена е … някъде там, дебне ме.

Моят страх е …от самия себе си.

Никога не излизам без… да забравя нещо.

В себе си бих променил … нищо и никога.

В света бих променил…ще разкарам нефта от земята.

До леглото винаги имам …зарядно за телефон.

Ако можех да живея във филм… моят филм си е най-добър, режисирам си го, без да знам дори.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара