Едни от най-влиятелните световни експерти и международни лидери в сферата на образованието ще се съберат за две големи събития в края на октомври 2016 в България.

GConference image

Те ще се включат в Годишната глобална конференция на международната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All от 25-и до 27-и октомври в Американския университет в Благоевград. Форумът се провежда за първи път не само в България, но и в Европа. Веднага след това, между 28-и и 29-и октомври, образователната тема ще бъде продължена и с петото издание на националната Конференция Образование 2016 в София. Съорганизатор на двете събития е Заедно в час с подкрепата на Фондация “Америка за България” и в партньорство с Teach For All, Европейската комисия в България, Сдружение Образование България 2030 и Forbes България.

Двете конференции целят да разкрият възможностите и предизвикателствата пред

развитието на световното образование.

Те са и полезна платформа за обмяната на добри практики и идеи от успешни иновативни училища, които да помогнат за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в ХХІ век. В дискусиите ще участват и ученици.

Сред основните лектори на събитието са образователните лидери: Джени Нагаока, виден изследовател от Университета в Чикаго в областта на съвременното образование и развиването на умения на ХХI век; финландският предприемач и иноватор Саку Туоминен, основател на образователната компания Scool, която помага на училищата да внедряват и разработват иновации; Киран бир Сети, създателка на едно от най-прогресивните и успешни училища в Индия „Ривърсайд“ и

финалист за Глобалната учителска награда за 2015;

Сара Котнър, основател и изпълнителен директор на мрежата от училища Montessori for All, основана на метода на Мария Монтесори, както и още много създатели на новаторски училища и образователни проекти от цял свят. Освен тях в конференцията в Благоевград ще се включат още представители на всички 40 национални организации на Teach for All, както и ключови лидери за мрежата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара