Ефектна и супер апетитна торта за творческите моменти в кухнята. Комбинация от сладка кокосова основа, крем от кашу, фъстъчено масло, банан и тофу и съблазнителен малинов слой по средата. Отгоре украсяваме с още малини, шоколад и фъстъци. Убедени сме, че ще се насладите на приготвянето и вкуса на новата ни Малинова торта с фъстъчено масло.

Съставки

Крем:

Малинов слой:

Украса:

Начин на приготвяне

Изваждаме малините от фризера, за да се размразят на стайна температура. Блендираме всички съставки за основата до получаване на гладка смес. Изсипваме получената смес във форма за торта и оформяме, като притискаме с пръсти към дъното.

За получаване на крема блендираме всички съставки без какаото. Разделяме крема на две, като към едната половина прибавяме какаото и отново блендираме.

Приготвяме малиновия слой като първо разтваряме пектина в агаве и сока от леко размразените малини. Прибавяме малините и разбъркваме.

Започваме да подреждаме тортата, като първо разпределяме какаовия крем, след това малините и върху тях изсипваме другата половина от крема. Украсяваме с разтопен на водна баня шоколад, фъстъци и малини. Оставяме да стегне в хладилник за няколко часа.

Автор на рецептата е Дора, а на снимките – Маги/Зоя.бгОще вкусни и здравословни рецепти можете да видите в Кукуряк. Съставките от рецептата може да намерите в смесените магазини на Зоя.бг или онлайн.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара