Това е една лесна и апетитна рецепта за сурови шоколадови бонбони, които лесно могат да бъдат пригодени според вкусовите ви предпочитания и веднага ще станат любим десерт на цялото семейство.

Съставки за 16 бонбона

Начин на приготвяне:

Отстранете костилките , като направите тънък прорез на фурмите. На тяхно място поставете предпочитана ядка или какаово зърно. Рецептата е удобна за пригодяване към всеки вкус и предпочитание, не се притеснявайте да експериментирате.

Допълнете процепа на фурмите внимателно с фъстъчено масло. Тук също можете да експериментирате по свой собствен вкус. Да го замените с масло от бадем или лешник, а при желание и с домашно направено плодово сладко.

Наредете фурмите на удобна повърхност и оставете да стегнат в хладилник за около 30 минути.

През това време подгответе декорациите. Тук отново можете свободно да експериментирате по свой собствен вкус. Чудесен избор са натрошени какаови зърна и различни ядки, както и класическите кокосови стърготини. Можете да поръсите и с лиофилизирани плодове, цитрусови корички или цветни захарни декорации. Всичко зависи от вкуса и повода.

След като основата на бонбаните е стегнала в хладилника, разтопете шоколада на водна баня и добавете към него 1 ч.л. кокосово масло.

След като шоколада е разтопен и хомогенизиран с кокосовото масло, извадете бонбоните от хладилника. Оваляйте стегланата фурма в шоколада и внимателно го поставете на силиконова незалепваща подложка. Веднага след това декорирайте. Повторете процеса за всеки от бонбоните.

Върнете обратно в хладилник за минимум два часа.

Щом времето премине прехвърлете в красива купа или чиния и се насладете на разкошния вкус на домашно приготвените шоколадови бонбони!

Автор на рецептата и снимките е Теодора/Зоя.бг. Още вкусни и здравословни рецепти можете да видите в КукурякВсички съставки от рецептата може да намерите в тези смесени магазини или да се сдобиете с тях с поръчка онлайн.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара