Наричат хомеопатията нежната медицина. Подходяща е и за деца и възрастни. Има много разнообразни възможности и приложения.

Ето информация за няколко хомеопатични лекарства, които е добре да имате със себе си през лятната почивка, особено ако сте с деца. Те реагират много бързо на хомеопатичното лечение и може да си спестите доста грижи.

Аконитум напелус

Използва се при внезапно начало на проблема – например покачване на висока температура ( даже до 40С), със суха, зачервена кожа. Въпреки температурата няма жажда. Често има безпокойство – физическо мятане или страхове. Това е едно от лекарствата за шок, така че тук има някакъв силен стрес.

Подходящо е при настинки след силен вятър, охлаждане! Но също така и ри прегряване, слънчев удар.

Използва се и при остри болки, невралгии започнали след излагане на студ, вятър. За такива остри състояния се взема Акинитум 30, по-често 3-4 пъти през час например. При подобрение на състоянието, приемите се разреждат.

Ledum Palustre

e друго изключително полезно растително хомеопатично лекарство.

През лятната почивка Ledum може да бъде много ефективен при различни прободни рани, особено на ходилата и дланите. Спомага за предотвратяване на тетанус, в този случай в съчетание с Hypericum.

Използува се за лечение на синини, кръвонасядания и отоци, резултат от травма. Особено за ударено око Ledum се прилага след Arnica.

След ухапвания от насекоми, Ledum ефективно облекчава отока, сърбежа и болката – приема се вътрешно. Най-често влиза в употреба при ужилвания от комар.

Може да се взема по една доза от разреждане 15 или 30С ежедневно докато сте на почивка, особено в райони с много комари. Ефектът при някои хора е много очевиден – спират да ги хапят.

Ледум е задължителен за вашата лятна аптечка!

Беладоната

е силно токсично растение, което съдържа алкалоида атропин. Със силно парасимпатиково действие.

Беладона в своя хомеопатичен вариант оправдава името си лудо биле. Разбира се, в силно разреден вид, хомеопатичното действие няма токсичността на самата билка.

Използва се при остри, бурни, с висока температура заболявания. Състоянията са по-екстремни със силно втрисане и силно зачервена глава. Когато пациентите имат свръхчувствителност кум светлина, шум, докосване. Когато краката и ръцете им са студени и пулса е учестен. Когато няма жажда.

Беладона се използва при различни възпалителни процеси и слънчево изгаряне. Типични са главоболието с температура, силни пулсиращи болки и зачервяване. Симптомите се влошават при движение, допир, светлина, вибрации, шум.

Беладона е едно от лекарствата за слънчево изгаряне. Другото е Апис. Тези два препарата е задължително да бъдат с вас на морето.

При слънчево изгаряне с розова и оточна кожа помага Апис.

Ако кожата е наситено червена и излъчва топлина, придружена и с висока температура от прегряването, пулсиращо главоболие и силно зачервено лице, Беладона ще е много подходяща.

И двата препарата се приемат 4-5 пъти през 1-2 часа и болката и зачервяването доста бързо се подобряват. Задължително се пият и много течности!

Разбира се, по-добре е да не се допуска такова състояние, като се вземат съответните предпазни мерки преди това.

Apis mellifica

Едно от най- бързите лекарства, дава се през 15-20 минути при остри ситуации, като алергии. Дава се до пълното отзвучаване на симптомите, като приемите се разреждат с подобряване на състоянието.

Изоплзва се при: ужилвания от насекоми – пчели, оси, даже и комари, ако мястото се подува, пари и е много болезнено; усещане за парене; подобряване от студено; изгаряне първа степен с розов оток; слънчево изгаряне с розов кожа; кожна алергия, с подуване и оток; запушен нос, без секрет, оточна лигавица; остър цистит с много силни болки.

Още за хомеопатията на  www.homeoart-bg.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара