Блогът на Ина Костова Вкуснотийки с Ина е номиниран в конкурса Годишни награди за кулинарни блогове 2018 в категорията  Гозбите на баба – Кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня.

Петите годишни награди се осъществяват с помощта на МЕТРО.

Представяме ви менюто за звездна вечеря на Ина Костова.

Казвам едно слънчево „Здравейте и Благодаря!“, че отделихте част от времето си и решихте да надникнете тук, за да се понесете с мен към едно вкусно виртуално пътешествие до слънчева Гърция, за кратко до топла Турция и да се завърнем у дома, приготвяйки традиционната българска питка и неустоим десерт.

Защо Гърция? Защото тя е свързана с мили и топли спомени, и моментите на близост с моята майчица. И разбира се, с прекрасното синьо море, топлият климат, кратките ваканции и чувството на свобода, когато пътуваш. И не на последно място вкусотиите, които приветливите гърци приготвят.

Освен това вечерята съм подбрала и от впечатленията на семейството ми. Децата и мъжът ми са моите най-големи почитатели и критици. Десертите и тестените изделия са на почит вкъщи, затова няма как да ги пропусна.

 

Започвам вечерята с Гръцка салата

След това, ако не сте опитвали неустоимата Гръцка мусака, сега е моментът. Това е любимата мусака вкъщи.

Докато хапвате, може да се разхладите с една свежа Цитронада, или пък нея да си я „оставите“ за десерта. Много я обичам, тя е основното ми питие през летния сезон.

Разбира се, вечерята не може да мине без българска традиционна питка, Шарена питка.

И за накрая съм ви приготвила два десерта, кой каквото обича…

Единият е свързан отново с една весела ваканция и е съчетание от хрупкав и сочен кадаиф, разтопена моцарела, с аромат на масло и лимон, Кюнефе

А другият е най-вкусната ми сладка измишльотинка, съчетана в нежен, балансиран, кремообразен малиново-шоколадов вкус, приготвена за специален празник вкъщи.

Пожелавам на всички ви, едно вълнуващо, незабравимо и изпълнено с приключения и кулинарни вдъхновения, слънчево и топло лято!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара