Системата на цветните есенции се отнася към така наречената вибрационна медицина. Капките на доктор Бах влизат в синхрон с душата на човек. За тяхната ефективност и успешно излекуваните може да се пише и говори много.

Тази терапия известна като цветотерапия или терапия с цветята на доктор Бах започва да се развива в началото на миналия век. Създателят й, доктор Едуард Бах, е известен лекар, хомеопат, бактериолог в Англия по това време. Преминавайки през различни лични проблеми, той достига до създаването на една система, чиято основна идея е, че отрицателните душевни състояние и негативните мисли са в основата на болестите.

Тази идея вече не е нова и странна за нашето общество, но за времето си е била доста революционна. С възстановяването на душевната хармония и емоционалното равновесие в човека се постига промяна на умствените нагласи и възстановяване на физическото тяло.

Идеята на доктор Бах експериментално е доказана от многото пациенти от различни страни и континенти, излекувани или получили подобрение от тази система за здраве. Негови последователи са открили и разработили и съвременни серии от цветни есенции, които терапевтите успешно прилагат. Още може да прочетете Тук.

Хората стават все по-чувствителни и наблюдателни към себе си и заобикалящия ги свят. Като динамична енергийна система, човешкия организъм постоянно се променя за да запази равновесието. Когато системата излезе от това равновесие, което всъщност е здравето, се появяват оплакванията и идва болестта.

Според д-р Бах не трябва да се боим от болестта, а напротив да се вслушаме какво идва да ни каже тя. „Тя не е нито отмъстителна, нито жестока, а по-скоро е средство, чрез което нашата душа си служи, за да покаже грешките ни, за да ни предпази да извършим по-големи грешки.“

Тоест, ако разглеждаме по този начин болестта ние може да се коригираме и така да се върнем към здравето, истината и пътя на светлината. Единствения начин за излекуване на болестта е осъзнаване на грешките и освобождаване от тях.

Ние се стараем да се борим с болестта, да я отстраняваме на всяка цена с всевъзможни средства. Борбата отвън- навътре често не води до никъде. Единствения начин да разберем причините и осъзнаем грешките си е да ги потърсим вътре в нас. „Всяко истинско познание идва единствено от нашата вътрешност чрез мълчаливата комуникация с нашата душа“, пише Едуард Бах.

Много наши съвременници вече са убедени, че положителната настройка и позитивните мисли водят до добро здраве, жизненост и усещане за благополучие. Негативните мисли и лошо настроение водят до намалена жизненост и трудно справяне в живота. Ние сме енергийна система в която енергията трябва да протича свободно, появата на блокажи предизвиква застой и болест, нарушава се баланса и хармонията в организма. Древните източни лечители отдавна са знаели и използвали това в своите лечебни методи, които стигат днес до нас.

Цветните есенции на доктор Бах работят именно с емоционалното и етерното тяло, за да възстановят вътрешната хармония и положителната настройка на организма. Те променят гледната точка, така създават пространство за положителни мисли и емоции, които са лечебни вибрации за нашата душа и тяло. Заедно с това човек забелязва нови качества, противоположни на тези които са го тревожили. За това е необходимо разбира се известно време, за всеки навик е необходимо определено време, за да се приеме като нещо свое!  Бахов център „Цветята на света“

Връщане към себе си! Така аз наричам терапията с баховите цветни есенции!

От ХомеоАрт

Facebook Twitter Google+

0 Коментара