Възхваляван от критиците като „хипнотизиращ“, „забележителен“, „спиращ дъха“  и „най-добрия документален филм за 2017 година“, „Джейн“ ще бъде излъчен  за първи път пред българската публика на специалната премиера  в програмата на 22-рия София Филм Фест, организирана съвместно с екипа на National Geographic / FOX в България. Събитието ще е на 9 март, от 18,30 часа в кино „Люмиер Лидл“. Входът е свооден. Филмът ще бъде излъчен на 9 март и по National Geographic на 18 март.

СНИМКИ: National Geographic Creative/Hugo van Lawick

Филмът е на режисьора-визионер Брет Моргън, с оригинална музика от световноизвестния композитор Филип Глас и включва пленителни непоказвани кадри от революционното изследване на шимпанзетата, извършено от легендата природозащитничка Джейн Гудол.

 

Ленетата на награждавания режисьор Брет Моргън („Kurt Cobain: Montage of Heck“, „The Kid Stays in the Picture“) е съставена от подбрани материали от над 100 часа непоказвани кадри, заснети в Националния парк „Гомбе“ в Танзания през 60-те години на 20-и век, и разказва историята на Джейн Гудол – млада жена без специална подготовка, чиято изследователска работа с  шимпанзетата поставя под въпрос доминирания от мъже научен консенсус на нейното време и прави революция в разбирането ни за естествения свят.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара