Спешните капки са спасили живота на много хора до момента на пристигане на квалифицирана лекарска помощ. Най-ценното им действие е, че те помагат за преодоляването на енергийния шок, преди да са настъпили тежки увреждания в организма (няма нищо общо с медицинското понятие за шок). Те помагат да се съхрани енергийната система и да започне веднага процес на нейното възстановяването. Капките действат на етерното и емоционалното тела. В такива моменти съзнанието е склонно да се оттегля от физическото ни тяло и така организма не може да предприеме нищо за своето самовъзстановяване.

rem

 

В ЕСЕНЦИЯТА ЗА СПЕШНА ПОМОЩ СА ПОДБРАНИ 5 ЦВЕТЯ:

 • Гарвански лук /STAR OF BETHLEEM/ – срещу шок, травма на физическо и психическо ниво, както и като „интегратор на личността”.
 • Обикновен желтак /ROCK ROSE/ – срещу паника, неочакван страх и истерия.
 • Слабонога /IMPATIENS/ – срещу възбуда, стрес и вътрешно напрежение.
 • Повет /CLEMATIS/ – срещу припадък или травматична дезориентация с „чувството за оттегляне”, че сме”някъде далеч”.
 • Джанка /CHERRY PLUM/ – срещу страха от загуба на контрол.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

 • RR има изключително широк спектър на приложение. Основното и най-важно приложение е за оказване на първа помощ във всички случаи на внезапен физически или психически шок, загуба на съзнание, наранявания и травми, настъпили в резултат на някаква злополука. RR може да се използва успешно и за по-бързо преодоляване на епилептична криза и за възстановяване на жизнените функции при топлинен удар, колапс и др.
 • RR оказва много бърз успокояващ ефект при силни стресови ситуации, водещи до безпокойство, уплаха или панически страх.
 • RR бързо успокоява психиката и при силни емоционални разтройства, мъка, душевни травми и депресии, предизвикани внезапно от възникването на проблемна ситуация, получаването на лоша вест, междуличностни конфликти, раздяла, загуба на близък и др.
 • RR успешно може да отстрани нервното напрежение и безпокойство преди изпит, интервю за работа, важна среща, спортни състезания, публична изява и да спомогне за избистрянето на ума, засилването на концентрацията и създаването на нужните психологически условия за постигането на максимална изява в условията на стрес.
 • Използването на RR преди лягане (вътрешно или разтворен във ваната) след напрегнат ден е ефикасно средство, което ни помага да постигнем обща релаксация и успокоение и да се справим успешно с безсънието.
 • RR е иделно алтернативно средство и за успокояване на малки деца.

За това е много важно винаги да имаме под ръка Спешните капки на д-р Бах – в къщи, на път, на работното си място. Могат да се използват както за малки, така и за големи.

Дозировката е индивидуална и се определя от случая и обстоятелствата.

Още за хомеопатията можете да прочетете в страницата на Центъра за холистично здраве Хомео Арт

Facebook Twitter Google+

0 Коментара