Циститът е  възпаление на стената на пикочния мехур и е сред най-често срещаните, упорити и неприятни уроинфекции. Tой заема челните позиции по честота на проявление, сред всички съществуващи инфекции.

Най-разпространената причина за развитието му е наличието на бактериална инфекция, предизвикана в повечето случаи от бактерията Ешерихия Коли.

Поради своята специфична анатомия, жените са засегнати по-често от цистит, от мъжете. При тях уретрата, отвеждаща урината от пикочния мехур навън е много по-къса и за бактериите е много по-лесно да попаднат в пикочния мехур.

Възрастта, на която най-често се среща този вид възпаление е около 40 години, но разбира се има хора и от всяка друга възраст, дори деца.

Затова циститът е възпаление, което

може да влоши живота на всеки.

Той е съпроводен от доста неприятни симптоми като парене и болка при уриниране, чести позиви за уриниране, усещане за натиск в областта на таза, наличие на кръв в урината.

Циститът често остава недоизлекуван и инфекцията продължава да съществува „скрита“ докато не се появят подходящите „дразнители“ и условия за повторното й проявяване. Това отваря порочния кръг на антибиотиците, които са основния метод за изчистването на бактериите Ешерихия Коли от пикочните пътища. Следва отново временно облекчение, докато не се прояви пак някой ден.. и така от този омагьосан кръг сякаш  няма излизане.

Това наглед безобидно неразположение може да хронифицира до такава степен, че да започне да се появява при всеки

спад в имунитета, лека настинка, натоварване или стрес.

Освен физическите неудобства, честата необходимост от уриниране, болка и парене, могат да доведат и до емоционални проблеми и социална изолация. Веднъж попаднем ли под процела на цистита, той става причина за  влошаване качеството ни на живот за дълго.

Ако не се лекува навреме и правилно, циститът освен че може да стане хроничен, може да засегне бъбреците. Тогава говорим за Пиелонефрит, който е най-тежкото усложнение от цистита. Особено показателни за неговата поява са оплакванията придружени с висока температура или болките в областта на кръста, затова те не бива да се пренебрегват.

Кои са причините за поява на цистит?

Водещите причини за появата на цистит са лошата хигиена или обратното – свръх дезинфекцията в интимната област при жените, прекалената сексуална активност или наличието на стомашно-чревни проблеми, които се свързват с появата на  патогенни бактерии, а от там и с увеличен риск от бактериална инфекция.

Към факторите за появата на цистит спада и недостатъчният прием на течности, което намалява „изчистването” на пикочния мехур и уретрата от урината и увеличава шансовете на бактериите да се размножават.

Бременността също е фактор

за появата на инфекция на пикочните пътища, тъй като хормоналните промени по време на бременността увеличават риска от инфекция.

Уязвими към цистита са и диабетиците, защото захарта в урината е идеалната хранителна среда за бактериите.

От значение е и състоянието на имунната ни система. Когато имунитетът се понижи, ставаме лесна плячка за бактериите, които нахлуват в тялото и се прикрепят към уринарния тракт. Затова често, цистит се появява при настинка.

Как да противодействаме на цистита?

Терапията при симптоми на цистит е насочена към отстраняване на основния причинител, най-често бактерията Ешерихия Коли.

За щастие, има надеждно решение, което да облекчи това мъчително състояние, без да притежава никакви странични ефекти. При първи симптоми на цистит или при вече задълбочило се възпаление на стената на пикочния мехур, препоръчване прием на УРОЦИСТ. Това е продукт, който бързо и трайно облекчава симптомите на цистита.

Добавен към основното терапевтично лечение УРОЦИСТ не позволява на бактериите Ешерихия Коли да се захванат за стените на уринарния тракт. Така те остават свободни в и се изхвърлят от организма с урината. Той действа и на бактериите, които вече са се захванали за стените на уринарния тракт, като улеснява тяхното отделяне и отвеждане навън от тялото.

Основното лечение на цистит обикновено включва антибиотици, но бактериите много бързо стават резистентни към тях, затова добавянето на продукт като УРОЦИСТ е сериозна подкрепа в борбата с това заболяване.

Защо УРОЦИСТ и как действа?

УРОЦИСТ е с патентован и изключително богат състав, който няма аналог на пазара! Съдържа биологично активните вещества D-маноза, екстракти от червена боровинка и Мечо грозде, Бета глюкани, които действат синергично и водят до високата ефективност на УРОЦИСТ.

След като навлязат в пикочните пътища, болестотворните бактерии се прикрепят за тяхната повърхност посредством израстъци, подобни на пипалца, наречени фимбрии.

D-МАНОЗАТА е естествена захар от растителен произход, която има две основни действия.

Отбранително, тъй като пречи на захващането на бактериите към клетъчните рецептори на пикочния мехур и влагалищния епител или улеснява отделянето им.

Рецепторно-възстановително, защото спомага за възстановяване на повредената стена на пикочния мехур и вагиналната лигавица. Така се гарантира по-висока защита срещу други бактериални агресии.

Проантоцианидините (PAC-А) в състава на екстракта

от червена боровинка блокират другия вид фимбрии. Заедно с D-манозата те блокират над 95% от фимбриите на бактериите. Затова в комбинация D-манозата и проантоцианидините осигуряват много по-добра и надеждна защита на пикочните пътища, отколкото поотделно.

За разлика от антибиотика, който действа неселективно, проантоцианидините тип А действат много по-прецизно. Те унищожават само връзката на патогенната бактерия с рецепторите, без да унищожават цялата популация Ешерихия Коли, някои щамове от която, са част от полезната микрофлора в червата.

  • Мечото грозде

има силно изразено антимикробно и противовъзпалитено действие при инфекции на уринарния тракт. Освен това стимулира отделянето на урина, без това да повлияе на изхвърлянето на натрий и калий, като така ускорява елиминирането на бактериите.

  • Бета-глюканите

са полизахариди, съдържащи се в клетъчната стена на някои бактерии, гъби и дрожди. Те провокират и активират собствения  имунен отговор на организма, като по този начин изграждат защита, която спомага за премахването на инфекцията и за предотвратяване на евентуален рецидив.

УРОЦИСТ има бързо действие и е без странични ефекти. Подходящ е за прием и от бременни.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара