Авторът на международните бестселъри „Без теб“ и „Черните лилии“ Мишел Бюси се завръща на българския пазар с трети хитов криминален роман. „Мама греши“, издаван от „Ентусиаст“, вече излезе в над 15 държави и се превърна в шестсериен филм, излъчван във Франция, Белгия и Канада.

Мишел Бюси е сред най-успешните и разпознаваеми лица на съвременната френска литература. Той е автор на 14 романа, 3 от които са публикувани и у нас. От 2013 г. насам Бюси неотменно присъства в престижната класация на в. „Фигаро“ за най-продаваните френски писатели в световен мащаб. През 2019 г. той застава на второ място с над милион продадени екземпляра.

В „Мама греши“ писателят преплита илюзия и реалност, минало и бъдеще и така за пореден път се утвърждава като майстор на съспенса. Всичко започва, когато училищният психолог Васили отива в полицейския участък в Хавър, за да се срещне с майор Мариан Огрес. Васили трябва да бъде убедителен. Много убедителен. Защото това, което има да каже, звучи напълно неправдоподобно: четиригодишният Малон

твърди, че майка му не е неговата истинска майка.

Всъщност, това е невъзможно, защото майка му притежава акта му за раждане, негови снимки като по-малък и дори педиатърът потвърждава, че Малон е нейно дете. Но Васили вярва на детето, тъй като прекалено живо описва две различни жени.

Въпреки че Мариан е част от разследването на грандиозна кражба, нещо я подтиква да се вслуша в казаното от Васили и да му помогне. И докато се опитва да залепи крехките спомени на Малон, Мариан разбира, че миналото му не е изцяло в негови ръце.

Скоро всичко се променя и обратното броене започва. Опасността е все по-близо, докато Васили и Мариан започват своята надпревара с времето. Те трябва час по-скоро да отговорят на най-важния въпрос: Кой всъщност е Малон?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара