Започва да се захлажда и през това време на годината е добре да се погрижим за белите си дробове! Ако навън е ветровито или студено, загърнете се и защитете врата и гърдите си с нещо топло. Това ще подкрепи енергията ци в белия дроб и ще го предпази от измръзване!

Яжте храни, които са полезни за белите дробове! Природата ни ги дава точно когато са ни най-необходими!

Крушите са много полезни за белите дробове и неслучайно сега е техният сезон! Според китайската медицина крушите са най-полезни не сурови, а задушени или сготвени по някакъв начин. Бананите са добри при сухота в гърлото, суха кашлица, суха кожа и дори при запек.

Истински еликсир за белите дробове е райската ябълка! Овлажнява белите дробове, укрепва костите и облекчава кашлицата, ако има такава. Райските ябълки е важно да се консумират след ядене, а не на гладен стомах. Съдържат много йод, калий, магнезий. Засилват имунитета и повишават енергията. Важно е да се знае, че райските ябълки не се препоръчват за диабетици и за хора със стомашни проблеми.

Добри храни за белите дробове са тези с бял, светъл цвят – бяла ряпа, бяло месо и бели гъби, лимец. Много добри храни за този сезон са следните – сусамово семе, ориз, мед, ананас, глог.

Прекомерната консумация на студени или сурови храни може да доведе до появата на влажност в белите дробове. Така че е добре да се намалят храни като мляко, сладкиши и захар.

Настроението също е важно за енергията на белите дробове!

Тъгата е емоцията на белите дробове и дебелото черво. Тези органи са отговорни за усещането на „загуба“, раздяла с нещо, отделяне като цяло. При това усещане отговаря както за обичайните физиологични процеси, така и за духовните движения на душата ни. Ако загубим нещо или някого в живота си, изпитваме тъга и мъка. Естествено всяка душа преминава през периоди на скръб, понякога за съжаление много силна и продължителна.

Болните бели дробове провокират тъжно настроение у човека, но може да се каже и обратното, че постоянната тъга уврежда белите дробове. На изток казват „Ако човек е постоянно тъжен, неговото ци/чи ще си отиде!“

Не оставайте прекалено дълго в тъгата и бъдете здрави!

От Хомеоарт

Facebook Twitter Google+

0 Коментара