На 14 октомври излиза новият роман на Мария Лалева „Пасиансът на архангелите“.

Романът, който ще се предлага с твърда и мека подвързия, е 420 с., дизайнер на красивата и стилна корица е Тодор Манолов. Веднага след излизането на книгата Мария Лалева ще се срещне със своите читатели, желаещи личен автограф, в три поредни дни в следните столични книжарници:

  • 14 (четвъртък) 2021 г. – от 16,00 до 19,00 ч. – книжарница „Книгомания“, бул. В. Левски 28.
  • 15 (петък) 2021 г. – от 16,00 до 19,00 ч. – книжарница „Хеликон Витоша“, бул. Патриарх Евтимий 68.
  • 16 (събота) 2021 г. – от 12,00 до 15,00 ч. – книжен център „Гринуич“, бул. Витоша 37.

Предстои и турне за представяне на „Пасиансът на архангелите“ и Мария Лалева из страната в Пловдив, Бургас, Варна, Балчик, Русе и др.

„Пасиансът на архангелите“ разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. „Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка“, споделя Мария Лалева.

мария лалева

Главната героиня Юстина минава през множество изпитания, срещи и раздели, преди да създаде семейство и да осинови две момичета. Съдбата ѝ е отредила дарбата да разгадава стъпките на човека, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания план на душите им. Животът я сблъсква с рождената майка на двете ѝ осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да умре. Конфликтът между двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и съдбата на извънбрачното дете, родено от забранена любов, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна трансформация на останалите герои. Огромна роля в историята изиграва изхвърленото на улицата куче, което не просто спасява живота на един от главните герои, но и го провокира да открие истинските ценности в живота.

Името на Мария Лалева е известно в съвременната българска литература още с излизането на стихосбирките „Личен архив“ (2013) и „Не съм ви ближна“ (2016), които претърпяват няколко преиздания през годините. Но истинска популярност и любов от страна на многобройните почитатели й донася романът „Живот в скалите“. Макар да излиза през октомври 2018 г., само за три месеца се превръща в бестселър на годината според класацията на престижната верига книжарници „Хеликон“. До днес (150 седмици) „Живот в скалите“ е продаден в тираж над 120 000 екземпляра и продължава да е в класациите за най-продавани книги, като оглавява:

  • Топ 100 на „Хеликон“ за най-продавана книга 2019.
  • Топ 50 на „Хеликон“ за най-продаван български автор за 2019 и 2020.
  • Най-продавана книга на десетилетието според класацията на „Хеликон“ и единствен български автор в топ 10.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара