Чувствате се уморени „без причина“?

Трудно ставате сутрин?

Нуждаете се от кафе или кола, за да функционирате?

Чувствате се отпаднали и напрегнати?

Изпитвате неконтролируем глад за солено или сладко?

Трудно се справяте с ежедневните задачи?

Не успявате да се възстановите от стрес или заболяване?

Вече не сте в състояние да се забавлявате?

Нямате сексуално желание?

Ако отговорът на някой от тези въпроси е „да“, „Надбъбречна умора. Стресовият синдром на ХХI век“ от д-р Джеймс Уилсън е за вас!

В книгата ще намерите въпросник, с който сами да определите дали страдате от надбъбречна умора и ако да, в каква степен.

Надбъбречната умора (официално известна като хипоадрения, или хипоадренализъм) е едно от най-разпространените, но рядко диагностицирани състояния през последните 50 години.

Книгата е предназначена за широката аудитория и дава насоки на хора без медицинско образование, които подозират, че страдат от синдрома на надбъбречна умора, как да установят сами дали действително са с дадена степен на изчерпване на адреналните жлези.

Информацията в нея обаче би била полезна и за представителите на медицинската професия, тъй като д-р Уилсън споделя своя 24-годишен практически опит за успешно третиране на пациенти с гранични форми на адренално изтощение, непопадащи в МКБ – признаваща само крайните форми: болест на Адисон (хипоадрения) и болест на Кушинг (хиперфункция на адреналните жлези).

Авторът запознава читателите с подходящ хранителен режим, хранителни добавки и надбъбречни екстракти. Те ще могат да възстановят нарушенията във функциите на адреналната жлеза и да се спасят от надбъбречната умора, за да си възвърнат енергията, защитните сили на организма, жизнеността и радостта от живота.

Д-р Уилсън има зад гърба си 24-годишна частна практика, в която е помогнал на стотици хора с надбъбречна умора да възвърнат здравето и жизнеността си. През последните 10 години изнася множество лекции предимно пред лекарска аудитория и се превръща в признат специалист по проблеми с надбъбречните жлези и други ендокринни нарушения и техните ефекти върху здравето. Бидейки едновременно учен, познаващ добре функциите на надбъбречните жлези, и клиницист, разбиращ в дълбочина ефекта им върху човешкия организъм, той успява да разясни на мнозина физиологичните основи на състоянието.

Рядък специалист с 3 докторски и 2 магистърски степени в различни области, той защитава докторат по нутрициология в Университета на Аризона с допълнителна квалификация по имунология, микробиология, фармакология и токсикология. Освен това е доктор по хиропрактика и доктор по натуропатична медицина, магистър по бионутрициология и експериментална психология.

Д-р Уилсън е един от 14-те създатели на Канадския колеж по натуропатична медицина в Торонто, Онтарио.

Включен е в международното издание „Кой кой е в медицината“ (Кембридж, Англия), а понастоящем живее в Тюсън, Аризона.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара