Платформата „Уча.се” става безплатна за всички ученици до края на месец март, съобщи създателят й Дарин Маджаров.  На разположение на децата ще са над 16 000 видео урока и теста по всички предмети от 1 до 12 клас, както и тези за 4 група за децата в предучилищна възраст.

Всички видео уроци и тестове са изцяло съобразени с учебната програма и дори с точния учебник, по който учениците учат и учителите преподават.

По-рано две други издателства обявиха, че предоставят свободен достъп до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от първи до десети клас, обогатени с допълнителни интерактивни образователни ресурси.

Това са електронните учебници на „Просвета“, одобрени от просветното министерство, които съдържат близо 33 000 образователни ресурса – 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели. Информация за начина на достъпване на електронните учебници се съдържа в сайта на издателството: www.e-prosveta.bg.

От образователното издателство „КЛЕТ България“ също обявиха, че правят напълно безплатен достъпа до всички свои електронни ресурси, учебници и учебни материали с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett. Материалите обхващат всички предмети от 1 група на детските градини до 10 клас; За първи път в България учителите имат възможността да водят учебните часове изцяло онлайн. Всеки преподавател може да намери частта и уроците, до които е достигнал със своите ученици, и да им даде задачи за самоподготовка, разяснения по учебния материал, както и допълнителни ресурси.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара