Модерна и тайнствена, лесна и категорично здравословна (ще се убедите след малко сами) – това е прословутата лунна диета, която се разнася от уста на уста. Тя наистина е най- лекият (трябват ви само лунен календар и съвсем малко воля) и най-действащ метод да обуздаеш апетита и да постигнеш желаното тегло просто защото е подчинена на естествени процеси в организма, които протичат под влияние на Луната.

2687_a26dc2514afa66fb8af51b5ec07e6784

Ако се следва стриктно, ефектът се усеща веднага – само с ден-два ограничения в храненето се свалят от 2 до 4 килограма. За хора с наднормено тегло това е най-безболезненият начин за няколко месеца да стопят всичко, което им тежи. За тези, които искат да задържат постигнатото, лунната диета е най-сигурният вариант да се опазят от наддаване.

При пълнолуние

Енергията на Луната дирижира не само приливите и отливите на океаните и моретата. Почти 80 % от човешкото тяло е вода, което означава, че и то е подчинено на природните закони. И на Луната.

При пълнолуние настъпва „отлив“ в организма. А вие трябва да го стимулирате, като се откажете от сухоежбина, от всичко, което съдържа захар и сол, и от алкохолни напитки. Обърнете внимание и на следното: ден-два преди пълнолуние апетитът намалява. Вслушайте се в организма си и яжте по-малко. А самото пълнолуние използвайте за провеждане на разтоварващ ден по свой избор: 1,5-2 кг плодове или зеленчуци се разпределят на няколко порции и се ядат през равни интервали. Това ви гарантира поне 2 килограма по-малко.

От пълнолуние до новолуние

Луната намалява, апетитът се усилва. Но не се тревожете, фигурата ви няма да пострада дори и да си позволите повече волности, защото обменните процеси протичат по-активно.

През този период настъпват и естествени процеси на очистване на организма. Това е най-доброто време за подмладяващи и оздравителни процедури, тъй като организмът е предразположен по-бързо да се освобождава от шлаки и вредни елементи, попаднали в него с храната и водата. А тъй като „боклукът“ има свойството да се натрупва предимно в мастната тъкан, организмът го изхвърля с все мазнините.

При новолуние

Гладуването в този ден е много полезно за фигурата и за здравето. То е идеално профилактично средство срещу много заболявания. Разбира се, не се препоръчва пълен глад. Най-добре е да се премине изцяло на течности. Принципът е, че може да се пие всичко без ограничение – мляко, отвари, минерални води, – стига да не съдържат захар или сол. Течната диета ускорява и допълнително подобрява обмяната на веществата. А и помага да се задържи теглото, постигнато при пълнолуние.

От новолуние до пълнолуние

Избягвайте храните, за които си знаете, че се лепят на бедрата и талията ви – Луната расте! Но иначе това е времето за провеждане на общоукрепващи процедури, витаминна и лекарствена терапия. Организмът лесно удвоява медикаменти и препарати, билкови отвари ( имайте го предвид в случай, че решите да подкрепите усилията за отслабване с някакъв вид терапия ). В тези дни рецепторите за болка реагират по-слабо, затова времето е подходящо за хирургични интевренции.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара