Алтернативната медицина, за разлика от конвенционалната, търси различни пътеки към оздравяването на тялото и неизменно го свързва с душевното състояние. Този холистичен подход, който наподобява изкуство, е в основата на новия център „Хомео Арт“. Той обединява диагностики и терапии, които лекуват и хармонизират тялото и психиката.

Основател на центъра е д-р Весела Балтова, завършила медицина в Москва, специалист по клинична лаборатория и интегративен хомеопат със специализация по детоксикираща хомеопатия.

Сред пациентите й има бременни жени и такива, които тепърва искат да забременеят, както и много деца, тъй като хомеопатията е щадящо лечение, което никога не вреди. Извън класическото хомеопатично интервю д-р Балтова използва и изследване на жива капка кръв за диагностика на пациентите си. Специалистите в „Хомео арт“ работят с Шуслерова и Бахова терапия, перцептивна остепатия, иглотерапия, акупунктура, енергийна психология, нейрографика и изготвяне на хранителен режим.

Доц. Татяна Маркевич е психотерапевт в „Хомео Арт“. Квалификациите й са „Специална педагогика – Педагогика за деца с невросоматични заболявания“ ,“Индивидуално, семейно и групово консултиране”. Завършила е обучение по Системни Фамилни Констелации (по метода на Берт Хелингер) и обучение по Позитивна психотерапия. Доц. Маркевич използва и Рейки с пациентите си.

Марика Георгиоска е аюрведичен терапевт с медицинско образование от Македония. Марика практикува медитация по метода на Сахажа йога, а аюрведична медицина е изучавала при д-р Антоанета Заркова. Сред специалните й умения е диагностика на финната енергийна система.

Друг член на екипа на центъра е Даниела Мустакова – специалист по перцептивна остеопатия. Според теорията на това лечение причина за повечето болести са т.нар. остеопатични дисфункции – продължително напрежение в различни части от мускулатурата на тялото. Даниела е завършила обучението си в “Internathional School of Osteopathy” при един от най-добрите перцептивни остеопати – Дмитрий Тал.

Повече за методите на диагностика и лечение, както и услугите, които предлага екипа на д-р Балтова прочетете в сайта на „Хомео арт“. За записване на консултация – тел. 0888 836 921.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара