Да преборим каръка и да постигнем GUINNESS WORLD RECORDS™  световен рекорд за най-много хора, чукащи на дърво едновременно! Как? Като се включим в събитието, организирано от застрахователна компания ДЗИ на  „фаталния“ петък, 13 август, пред Националния дворец на културата в София.

ДЗИ се изправя срещу поверията за лошия късмет и дава възможност на всички участници в рекорда да превърнат фаталната дата в свое щастливо число. Опитът за рекорд ще се осъществи във времето от 18 до 19:30 ч. Включването в рекорда ще стане с едновременно почукване върху специални дървени маси, разположени в пространството пред НДК, а участници и публика ще бъдат подгрявани от водещата Катерина Евро, както и от множество познати лица – инфлуенсъри и специални гости.

Фатална дата ли е петък 13-и и страхува ли се българинът от нея? Според д-р Иглика Мишкова от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН нумерологията и страхът от конкретни дати са навлезли по-късно в съзнанието на българите, така че идеята за фаталния петък 13-и е сравнително нова у нас.

Според д-р Мишкова българският народ е изключително суеверен, а петъкът традиционно е бил „лош ден“, свързван с редица ограничения, отнасящи се предимно за дейността на жените. В миналото, както и днес, много хора стриктно следват определени правила – какво може да се прави в или около дома, какво трябва или не трябва да се внася в него. Много разпространено суеверие и до днес е, че нищо не трябва да се предава през прага на вратата. Традицията да се чука на дърво има различни обяснения, но едно от най-разпространените е да създадеш шум, за да не те чуе дяволът и осуети плановете ти.

ДЗИ предлага иновативен, забавен и практичен начин на всички участници да се справят със своя карък и наистина да защитят дома си. Всеки участник, включил се на 13 август пред НДК в най-голямото чукане на дърво, ще получи 35% отстъпка от имуществена застраховка „Комфорт за дома“.

Същата отстъпка ще е валидна и за всеки един, посетил специалния уебсайт на рекорда – dachukamnadarvo.com и „чукнал“ 35 пъти дигитално. Веднага след това участникът в онлайн активността трябва да се регистрира в уебсайта, за да се възползва от полагащата му се отстъпка до края на годината.

„В ДЗИ целенасочено работим над това да убедим хората, че най-добрата застраховка срещу лош късмет е всъщност самата застраховка, а не десетките различни суеверия, на които се осланяме с надежда да не ни сполети някоя беда. В изминалите три години реализирахме няколко кампании, които се съсредоточаваха върху най-разпространените суеверия, в които българите вярват. Този път ще чукаме на дърво за късмет. Ако дори и половината от участниците сключат застраховка, вместо да търсят дърво, на което да почукат, за да се предпазят, значи сме изпълнили целта си“, коментира предстоящото събитие Мила Миленова, директор „Корпоративни и маркетингови комуникации“ на ДЗИ и кънтри комуникационен мениджър на KBC Груп в България.

Опитът за постигане на GUINNESS WORLD RECORDS световен рекорд за най-много хора, чукащи на дърво едновременно е поредният епизод от кампаниите за „разпродажба“ на застраховки на ДЗИ „Черен петък 13“, следваща предходните кампании за масово чипиране на черните котки срещу лош късмет, онлайн магазина за артикули против уроки и играта за най-късметлийската Vespa на света.

Повече информация можете да намерите на https://www.dzi.bg/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара