Навярно дори и не предполагаше, че цветовете притежават широк спектър на лечебно въздействие. Възприемането на определени багри отключва някои биохимични реакции, които от своя страна могат да повлияят благоприятно върху редица страдания, като главоболието, проблеми със зрението или депресия.

И това съвсем не е всичко. Много клиники вече напълно сериозно използват лечебната сила на цветовете като придружаваща терапия при белодробни или сърдечносъдови заболявания, гастрити, колити и др. Тя се прилага под различни форми – взиране в цветове, съчетано с медитация, излагане на цветни светлини или материали, хранене с определени цветни храни или пиене на вода, поставена в цветни контейнери. Но най-хубавото при този метод е, че можем да го прилагаме и сами.

Ако чувствате, че губите сили да се справите с лавината от ангажименти, на помощ ще ви дойде

червеният цвят 

Той повишава работоспособността и подобрява настроението. Препоръчва се активното и целенасочено възприятие на този цвят да става сутрин. В късните следобедни и вечерни часове рискувате да превъзбудите нервната система.

Вашата преумора избива в раздразнителност и липса на апетит. Тогава се обърнете към жълтия цвят и по-често обличайте дреха в жълто.

Целебното възприятие на оранжевия цвят действа много добре на хора с белодробни заболявания – в това число и бронхопневмония.

Тези, които страдат от някаква болест на сърдечносъдовата система, задължително трябва да се обградят с повече зелен цвят. Освен това той облекчава главоболието и премахва умората на очите. След продължително зрително напрежение.

При лечение на кожни заболявания помага сивият цвят.

При стомашни болки, криза от гастрит или колит веднага потърсете с очи синият цвят.

За чернодробни или бъбречни заболявания, а също и при простуда, специалистите препоръчват виолетовият цвят.  

Бялото трябва да присъства във всеки дом или офис, защото стимулира мозъчната дейност.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара