Фондация „Наместе България“ (www.bulgarianamaste.com) организира за втора поредна година тематична изложба на Моста на НДК. Този път експозицията е посветена на седемдесетата годишнина от обявяване независимостта на Индия, която ще бъде илюстрирана с фотосите на популярния индийски фотограф Амит Шарма (https://www.amitworks.com/) .

Със  “70 години независима Индия – красота в контрастите”, фондация „Намасте“ продължава традицията да показва в ярки образи културата, шоу бизнеса и историческото наследство на магична Индия през обектива на най-изтъкнатите „ловци на мигове“.

Целта на организаторите е да се съприкосновим за пореден път с истинското лице на Индия, с красотата в контрастите и екзотиката на древната и съвременна родина на толкова митове и драматични исторически обрати.

От Моста на влюбените ще греят боливудските звезди Шарух Кхан, Варун Дхаван – един от по-младите индийски актьори, който беше за малко в България и снима в Полвдив и в Бояна, заедно с Шарух Кхан филма Dilwale (Човекът с голямо сърце).

Ще видим портрет на Насирудин Шах – сериозната лице на Боливуд.  Сачин Тендулкар –най-известният индийски играч на крикет, и капитан на националния отбор на Индия, който излезе от активния спорт преди година, също ще се нареди в галерията на открито.

Разбира се, и тази година има снимки на култови индийски модни дизайнери Маниш Арора, Сабиасачи Мукерджи, Фалгуни и Шейн Пикок.

Изложбата ще бъде открита на 30 юли и ще остане на Моста до 12 август.

Очаквайте интервюто с маестро Шарма специално за „Жената днес“.

0 Коментара