С тази комбинация от билкови отвари и режим на хранене ще върнете в норма високия холестерол. Прилагайте целебната схема поне месец и половина.

Смес с мед

Приготвяне

Смесват се 500 г чист пчелен мед, 250 г чист маслинен зехтин и 250 мл лимонов сок.

Как се приема

Сутрин, обяд и вечер 20 минути преди ядене се взема по 1 супена лъжица.

Орехова отвара

Приготвяне

Към 5 ореха, счукани заедно с черупките, се добавят 3 супени лъжици от следната билкова смес: борови връхчета, бял равнец, исландски лишей, синя тинтява, черница-лист (по 50 г от всяка билка). Добавя се и 1 супена лъжица ленено семе. Горните съставки се запарват в 1 литър вряща вода и врат още 10 минути. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване.

Как се приема

Десет минути преди ядене и два часа и 10 минути след ядене (сутрин, обяд и вечер) се пият по 75 мл от отварката, подсладени с мед и лимон на вкус.

Добавка с чесън

Включете я в схемата при силно увеличен холетерол.

Приготвяне

Към 1 кг чист пчелен мед се добавят 300 г ядки от орехи, смлени на каша, 100 г чесънчета, обелени, сварени на пара и смачкани на каша. Преди всяко вземане сместа се разбърква.

Как се приема

Два часа след ядене (сутрин, обяд и вечер) се взема по 1 супена лъжица.

Меню

В продължение на седмица на обяд и вечеря трябва да се яде предимно прясна несолена извара с ръжен хляб. Като лекарство може да се пие по 50 мл чисто бяло вино, което спомага за нормализиране на холестерола.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара