Наред с богатото си историческо наследство, многообразната културна и художествена сцена, както и вкусна кухня, Истанбул и околностите му предлагат маршрути за преходи със зашеметяваща природа през есенните месеци.

Тези маршрути, разположени в или близо до центъра на града, предоставят много възможности за любителите на природата пътешественици, които искат да открият цветовете на Истанбул и околностите през есенния сезон.

По време на почивката си можете да следвате тези маршрути за преходи, за да откриете пейзажи, пълни с уникални растителни и животински видове в горите около града. Съставихме списък с най-добрите маршрути за преходи в Истанбул и околностите му, за да се насладите на уникално бягство сред природата.

От сърцето на града в обятията на природата

С площ от 5,300 хектара Белградската Гора в Истанбул, е едно от най-добрите места за релакс сред природата и дейности на открито. Дългата шест километра пътека в тази гора започва от входа на парка и преминава през красиви природни сцени и архитектурни чудеса на древен Истанбул. Там можете да правите пикник, да разпънете палатката си или да карате колело, избягвайки шума и суетата на града.

Полонезкьой е друго популярно място за бягство за любителите на природата поради близостта си до Истанбул. Със своите зони за пикник и къмпинг, горски туристически пътеки и над 3000 хектара земя, Полонезкьой разполага и с природен парк, където благородни елени, сърни, катерици, яребици и свраки очакват посетители.

Районите Шиле, Саръйер и Арнавуткьой, разположени в северната част на Истанбул, също разполагат с малки гори, които можете да разгледате чрез преходи и разходка.

 

Зеленото приключение е само крачка пред града

Природният парк Баллъкайялар, само на 1,5 часа път с кола от Истанбул, е идеален за лесни и по-предизвикателни преходи. Паркът, определен като „Природен парк и естествена защитена зона“, се откроява като истински рай за дейности на открито. В парка, разположен на запад от Коджаели, можете да видите горски животни като кафява врана, къртица, славей, сърна елени и катерици в техните местообитания. В допълнение към преходите, можете да се присъедините към къмпингуване, скално катерене и каньонинг. Паркът предлага на посетителите тераси за наблюдение на долини, езера, водопади и потоци, и е един от задължителните места за посещение сред природата.

Учмакдере, старо село в района Саркьой на Текирдаг, също е друга алтернатива за любителите на природата.

Освен , че е една от зоните за преходи в близост до Истанбул, градът предлага и приятни възможности за парапланеризъм и къмпинг.

Платото Ерикли,

природно чудо, разположено в квартал Чънарджък в Ялова, е на около 1,5 часа път с кола от Истанбул и привлича любителите на природата.

Платото, където можете да се разхождате под сенките на кестени, брястове, ябълки, ели и липи, предлага „незабравимо бягство“ в обятията на спокойната природа. Неочаквано туристическите маршрути на платото Ерикли отвеждат посетителите до водопадите. Можете да се насладите на живописните гледки към водопада Чифте, езерото Дипсиз, платото Делмедже и водопада Ерикли, докато се разхождате и се разхлаждате в малките езера, образувани от водопадите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара