Хелоуин е един от най-популярните празници в света и всяка година все повече и повече хора го отбелязват. Подготовката за него може да започне месеци по-рано. Много хора се замислят каква украса да изберат, за да направят този празник още по-забавен и паметен. В тази статия ще ви представим няколко идеи за избор на украса за Хелоуин, които да направят вашата вечер наистина впечатляваща и запомняща се.

Изберете тема за украса за Хелоуин

Най-важното нещо, което трябва да направите преди да започнете да търсите украса за Хелоуин, е да се запитате каква визия и атмосфера искате да създадете. Хелоуин е известен със своята мистичност и забавни традиции. Така че, ако се стремите към по-тъмна и страшна атмосфера, можете да изберете украса в черно, оранжево и лилаво. Декоративни свещи с изобразени вампири, паяци или черепи, ще придадат мрачност във вашия дом. За да се създаде по-забавна  атмосфера, можете да изберете украса с изобразени готически същества, като вещиците или зомбитата.

Тиква – задължителна украса за Хелоуин?

Една от най-традиционните и популярни украси за Хелоуин е тиквата с издълбано „зловещо лице“. Тя е символ на този празник и може да бъде използвана по различни начини. Стига да проявите достатъчно въображение. Ако искате да направите нещо по-класическо, можете да изрежете гримаса на тиквата и да поставите свещ вътре. Можете да я поставите на входната врата или на прозореца, за да привлечете вниманието на гостите или на случайните минувачи. Ако обаче искате нещо по-оригинално, можете да опитате да изрежете сложни шаблони или да потърсите друго интересно решение в някой от магазините за украса, където наистина може да откриете интересни неща свързани с Хелоуин.

След като вече имате някакъв план и горе-долу си представяте някакви неща относно визията, която искате да постигнете, то важно е да изберете подходящи видове украса за Хелоуин. На пазара има голямо разнообразие от декоративни елементи, като паяци, паячни мрежи, вампири, зомбита, гробове и много други. Важно е да помислите за това къде и как ще поставите тези елементи, за да се получи желаният ефект. Например, паяжината и самите паяци могат да бъдат закачени на стената или прозорците, а вампирската украса за Хелоуин може да бъде поставена на масата или в близост до входа на жилището. Важно е също да не прекалявате с броя на украсите, за да избегнете „претрупването“ на пространството, което би могло да има обратен ефект и да развали цялостната ви концепция за украса за Хелоуин.

Кога се отбелязва Хелоуин – История на празника

Хелоуин е католически празник, който носи със себе си много традиции и обичаи от различните култури по света. Той се празнува на 31 октомври, като датата не е случайна. Провежда се един ден преди католическия ден на „Вси Светии“.  Погледнато в исторически план, келтите празнува своята Нова година Сауин в края на октомври. Те са вярвали, че починалите навестяват земята в нощта между Старата и Новата година, за да търсят „живи тела“, в които да се вселят. За да се предпазят от това, келтите са палили огньове и са се стараели да изглеждат възможно най-страшно, за да уплашат „духовете“. За целта са обличали животински кожи и глави, откъдето се корени и съвременната традиция, в която децата се обикалят къщите в търсене на лакомства облечени в страшни костюми и тиквени фенери.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара