В случай, че обичате вкусна храна и искате да разгледате някои наистина фантастични дестинации, foodpanda предлага своя класация. Кулинарните удоволствия като част от ваканцията са един от най-добрите начини да се потопите в културата на мястото, в което сте. Да се храниш добре и да пътуваш върви заедно ръка за ръка.

Мендоса, Аржентина

Някои от най-добрите вина излизат от Мендоса, но знаете ли за кулинарната й сцена? Много от най-добрите винарни в региона сервират впечатляващи многостепенни винени обеди в своите винарски ресторанти, които често имат спираща дъха гледка към Андите от всяко място и включват толкова вино, колкото искате да пиете.

Манила, Филипините

Eдно от онези неща, които не знаете за Манила и за Филипините като цяло, е, че  тук е Меката на уличната храна. Има толкова много различни специалитети, че е почти невъзможно да се изброят всички.

Париж, Франция

Градът на кулинарното съвършенство! Кроасани, гъши дроб, жабешки крака, лучена супа – все деликатеси, спиращи дъха, като гледката към Айфеловата кула.

Копенхаген, Дания

Задължително в списъка на кулинарните любители е поклонение в датската столица. Там може да посетите първия изцяло органичен ресторант или индустриалната зона, където камиони за хранителни стоки и сергии продават многообразие от ястия.

Лондон, Англия

Друг голям град, който често се пренебрегва като кулинарна дестинация, е Лондон. Но не правете тази грешка! Лондон е хранителната столица на света. Там ще намерите множество международни предложения за храна и преживявания. Можете да намерите всеки тип кухня, която може да си представите. Плюс това, къде другаде по света можете да намерите близо 1500  места за следобеден чай в само един град?

Тоскана, Италия

Нежни, домашно приготвени макаронени изделия и богати месни доматени сосове, вино от Тоскана и местни маслини и антипасти на терасата с изглед към лозята. Струва си, нали?

Каталуния, Испания

Ако сте били в Испания, вече знаете, че цялата страна е изключително богата на култура, наследство и особено на продукти и храни, които са специфични за всеки микрорегион. Каталуния е един от тези региони и количеството уникални продукти, рецепти и храни, които можете да намерите там, е изумително. Насладете се на хамон и хубаво испанско вино.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара