Повече семейства, повече щастливи деца и по-информирани родители – това е целта на кампанията „Мисия Бебе 2020“. Тя е вдъхновена от идеята, че няма по-голяма радост на света от това да прегърнеш рожбата си, да я дариш с любовта си, да я окрилиш да следва мечтите си. Зад каузата на „Мисия Бебе 2020“ застават изтъкнати лекари и психолози, професионалисти в своята област.

На специално създадената платформа https://missionbaby.woman.bg те дават отговор на най-важните въпроси, които си задават бъдещите и настоящи родители. От нея ще научим какво най-вече вълнува българките, които искат да станат майки, какви са основните неща, които трябва да знаят за забременяването, деветте месеца на бременност и първата година след раждането на малкия си наследник.

Статистиката сочи, че раждаемостта в България през последните години непрекъснато намалява, а през 2018 г. у нас са проплакали едва 62 000 бебета. Само за сравнение – спадът за осем години е от над 10 000 деца. Kакво е решението? Как да направим така, че през 2020г. в България да се родят повече българчета? Tова е въпросът, който си задават журналистите от екипите на woman.bg и novini.bg, а отговорът се ражда спонтанно и се оказва една нестандартна и иновативна инициатива, наречена „Мисия бебе 2020“.

Част от „Мисия Бебе 2020“ са топ специалистите от отделението по репродуктивно здраве на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, както и експерти по педиатрия и неонатология, които влизат в ролята на истински ментори и помагат за това българските семейства да станат повече. Как го правят ли? Като разбиват митовете за забременяването и раждането, като дават достъпна, проверена и, не на последно място, професионална информация за всичко, което може да вълнува една майка преди, по време и след най-щастливото събитие в живота ѝ.

„Проектът „Мисия Бебе 2020“ е създаден, за да може децата в България догодина да бъдат повече. Ние вярваме, че когато родителите имат адекватна и полезна информация, те могат много по-лесно да се решат на онази магична стъпка в живота си, чието последствие е да чуят думичката „мамо“ и „татко“ от устата на невръстното си дете. Обичаме децата на България и вярваме, че когато АЗ и ТИ се превърне в НИЕ, щастието в живота ни става още по-пълноценно. Ако искате да имате дете, ние ще ви помогнем в тази толкова съкровена цел“, издават от екипа на „Мисия Бебе 2020“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара