2020 обещава да бъде наистина исторически значима година, ще доведе до кардинални промени на всички нива. Повратна точка на преминаване от една парадигма в друга. След Слънчевото затъмнение в Козирог на 26 декември, навлязохме в тунел на затъмненията и на 10 януари предстои другото важно небесно събитие – Лунно затъмнение в Рак. Затъмненията винаги са непредсказуеми, могат да донесат неочаквани събития и обрати, които да бъдат истински квантов скок за нас, особено в личната ни духовна еволюция. През 2020 предстоят много планетарни цикли на приключвания и нови начала.

Има масивно струпване на планети в знака на Козирог и това е много значимо събитие – такова не се е случвало от 1285 г.

Промените които настъпват с 2020, ще положат основите на цял един нов свят, цяла нова епоха. В идните няколко години (2020 – 2025), една от големите промени ще бъде преминаването на външните планети от огъня, към въздуха и водата. Например: Юпитер и Сатурн ще се придвижат в във Водолей, по-късно и Плутон ще се придвижи в същия знак, Уран ще се придвижи в Близнаци. Това ясно говори, че се придвижваме от една плътност, неподвижност и материализъм, онова усещане за „постоянна доживотна работа“, „жилище до живот“, към много

по-голяма динамика и флуидност, към свят на информация и бързи промени.

Информацията и преживяванията ще представляват ценност, отколкото онова старо усещане за неподвижност и стабилност. Ще продължаваме да наблюдаваме срутването на стария ред, на политическите схеми и корупцията, на патриархата в старата парадигма. Това се разгръща постепенно в следващите 2-3 години, а в момента събитията са под знака на Козирог.

Тези изключително силни Козирожки енергии

които имаме сега, могат да бъдат особено благотворни за някои от нас. Ако имате планети или ъгли между 20 и 26° в кардиналните знаци ( Овен, Рак, Везни и Козирог), може да усещате много силно и лично това влияние в момента, в зависимост от това къде попада знакът на Козирог в в рождената ви карта.

Ако имате тези ъгли между 20 и 26° в земните знаци (Козирог, Телец, Дева), може да получавате добри финансови облаги, признание, берете плодовете на труда си. Хората, които имат това, имат най-добрите години, които някога са имали. Неслучайно астролозите обещаваха грандиозна 2019 за хората със слънчев знак Козирог, а за 2020 казват, че ще бъде още по-фантастична за Козирозите.

Съвпадът на Сатурн и Плутон, който се случва на 12 януари,

не влияе само върху този един-едничък ден. Усещахме тази енергия през цялата 2019 година, и ще я усещаме през цялата 2020. Това са цели две години наситени със символизма на Сатурн и Плутон.

Едно от качествата на това огромно струпване на енергия в знака на Козирог е умението да свършваш нещата леко, практично, скромно, пестеливо, ефикасно, по най-простия начин. Ще нараства осъзнатостта по отношение на връзката ни със Земята, природата, нейното опазване. Другото много важно и високо изражение на енергията на Козирог е майсторството, добрата дисциплина и постоянството.

Символът на Козирога е козата, която се катери стъпка по стъпка, всеки ден, неуморно и неотклонно, докато не стигне до върха. Добра идея е да си изберете модалност, духовна, себеопознаваща практика (моите лични фаворити са методите на енергийната психология) и с дисциплина и последователност да я превърнете в ежедневна рутина. И така, стъпка по стъпка, ден след ден ще правите малки стъпки за да изкачите върха на планината, да постигнете своето майсторство. И това ще е безценно, защото ще се превърне във вашата вътрешна котва, насред бушуващия океан от външни случки. А такива ще има много, ще бъдат динамични, интензивни и бурни.

Ето какви са специфичните небесни събития през януари:

първата седмица на януари ще бъде особено осезаемо печеливша за много хора. На 8-ми, енергията започва да се променя. Юпитер е в точен съвпад със Южния възел. Юпитер води до разгръщане на всичко до което се докосне. А Южният възел е много свързан със силата и по-точно как силата (по Козирожки) е била използвана в миналото – закони, правила и регулации в стил „Аз ще ти кажа какво да правиш, трябва да се подчиняваш“. И около 8-ми можем да станем свидетели на демонстрация на подобна сила, сред най-овластените дори в световен мащаб. Това е очаквано надграждане на събитията в посока на

Лунното затъмнение на 10-ти януари.

Лунните затъмнения са връх на Лунния цикъл. Това е цикъл на приключвания, край, кулминация, прибиране на плодовете от положения труд. Можете да видите къде хвърля светлина върху личната ви карта това затъмнение в 20° на Рак. Тъй като се случва в този толкова чувствителен и емоционален знак, можем да очакваме пик и кулминация на емоциите. Лунното затъмнение в Рак ще бъде в опозиция на цялата плеяда планети, които са в Козирог. Там са Слънцето, Меркурий, Сатурн и Церера (планета джудже, богиня на плодородието). Както при всяко Новолуние, а още повече при затъмнение – това е чудесен момент за освобождаване, пускане на всичко ненужно, неработещо и старо. Темите които могат да изскочат са свързани именно с тези планети в Козирог. Изключително мощно Лунно затъмнение.

На следващия ден, 11 януари,

Ерида, богинята на раздора, в 23° на Овен влиза в стационарно, а после в директно движение. В същият ден, Уран, планетата на разрухата и пробуждането, в 2° на Телец също става стационарен и директен. Когато една планета влиза в стационарен стадий на движение, нейната символика се увеличава. Природата и на двете планети е революционна, с внезани, неочаквано избухващи събития. И двете планети са свързани с бунтове и недоволства на хората по улиците. Изключително мощна енергия, и точно затова 11-ти януари е чудесен ден за медитация, за да се използва положителното проявление на тази силна трансформираща и пробуждаща енергия.

И на 12-ти януари идва грандиозното небесно събитие – точният съвпад на Плутон и Сатурн.

Той не се е случвал в знака на Козирог през последните 500 години и е истински повратна точка, бележеща началото на нова епоха и края на една стара парадигма. Има отношение към патриархата, властта, начина по който се използва силата. Достатъчно силно събитие само по себе си, но ще бъде още по-подсилено заради близостта си със стационарните Уран и Ерида, както и затъмнението. Възможни са природни катаклизми в някои части на света, разтърсващи промени в много житейски, социални, политически сфери, които тепърва ще се разгръщат. Отново е чудесен момент за медитация, за фина вътрешна настройка и и фин усет към нашето висше предназначение и посока.

Цялата тази динамика и преобръщане на живота такъв, какъвто го познаваме досега, звучи донякъде стряскащо. Едни от най-добрите световни астролози обаче, изследващи небесната динамика, внасят ето този елемент на успокоение, който е истински спасителен пояс на стабилността и спокойствието насред тази външна интензивност. Навярно всички са чували за планетата-кентавър Хирон – архетипа на раненият лечител. Хирон, който в търсене на лек за неизцелимата си рана, се впуска в изучаване на всякакви лечителски практики. Малцина обаче за чували за планетата-кентавър Харикло (можете да я намерите и като Шарикло, или Чарикло). В митологията, Чарикло е съпругата на Хирон, която се грижи за него. Символизмът на Чарикло е изключително красив и вдъхновяващ. Тя осигурява свещено и безопасно пространство, връзка с Източника, и носи спокойната и уравновесяваща енергия на безпристрастния наблюдател. Не изцелява директно, а чрез финото си присъствие прави възможно изцелителната енергия да протече. Енергията ѝ е дълбоко женствена и приемаща, и отличимите ѝ качества са на спокойствие и тишина. Просто тих наблюдател и безстрастен свидетел.

Практикуващите духовни практики с години навярно могат да се свържат с това чувство – на непоклатимо спокойствие и равновесие, независимо от бурните събития във външния план. Една дълготрайна стабилност и установеност, онова място на безопасност, сигурност, изцеление, грижа. Място, което всеки от нас може да достигне, ако достатъчно упорито и отдадено практикува своята духовна, себепознаваща практика. Неслучайно Чарикло е силно заложена в картите на лечители, терапевти, шамани, хора които изпращат душите към отвъдното. И освен това, Чарикло помага да се осъществяват колективните преходи от едно състояние на съществуване, към друго. А в идните няколко години и особено силно през 2020,

ни предстоят масови колективни преходи.

Тази толкова вълнуваща и почти непозната планета е също в знака на Козирог, в 23°! И благата ѝ енергия се явява антидот на цялата тази луда външна динамика. Тя е в точен съвпад с Плутон! И през целия период до 2022 ще бъде в съвпад в Плутон и Сатурн. Нейната цел е да ни помогне да навигираме през бурните събития на външния свят. Прекрасна идея е да се свържем с нейната енергия. Тя тепърва ще става позната на света, а когато планетите-кентаври се покажат пред света, това е ясен знак и подтик да разгърнем съзнанието си и да интегрираме в него нови качества. Поканете светлината в медитациите си, защото тя носи нова информация, която може да ви поведе в нов квантов скок на духовната ви еволюция.

Слънчевото затъмнение на 26 декември в 4°06′ на Козирог беше първия тласък към това ново начало. Затъмненията са повратни точки в които достъпа на енергията сякаш е отрязан за момент и след това се рестартира, и много често от позицията на по-високо ниво на съществуване. Също като reboot-ването на компютър.

На фона на динамичните събития отвън, не забравяйте, че контролният център, който настройва честотата, е във вътрешния ви свят.

Събитията в момента разтърсват от страх и болка почти целия свят.

Трагедията в горящата Австралия

не може да остави никого безразличен. И разбира се, нека всеки предприеме действия във външния план – събиране на средства и всякакъв вид помощ. И също така, не забравяйте, че всичко което намира своето проявление в материалния свят, се изгражда първо в света на енергията. Нека всеки, от собствения си дом, да изпрати своята порция светлина, молитва, любов и подкрепа. Нека всеки види в съзнанието си света такъв, какъвто копнеем да бъде. Краят на тази епоха, почиваща върху принципите на лъжа, корупция, алчност, надпревара, злоупотреби, анти-човешки и анти-природни практики. И издигането на един нов свят, изчистен от всичко ненужно. Свят на мир, любов, взаимопомощ, грижа, осъзнатост, духовно разгръщане. Силата на умовете и сърцата ни е огромна и дори не си даваме сметка за нея.

Можем да изберем да се поддадем по ниския път на страха и така само ще наливаме още масло в този огън. А можем да изберем високия път на любовта, грижата, спасението и в частност – дъжд и избавление за Австралия. И ако силата на молитвата може да стори чудеса за изцелението на отделен индивид, то представете си каква е силата на колективната молитва и намерение наситено с любов. Ето това е една от ползите на социалните мрежи – да разпространим едно такова послание сред милиони.

2020 ще бъде строг учител по отношение на вярата в нас самите. Сред динамика на преживяванията, ще бъдем тествани – страха, или любовта ще изберем. Нека изберем най-високото проявление на емпатия, грижа, любов, за доброто и най-висшето благо на всички ни.

Още статии от Мартина Иванова в сайта й Свой Избор

Facebook Twitter Google+

0 Коментара