UP – Ultimate Provence, новият проект на архитектурното студио от Монако Humbert&Poyet, се намира в сърцето на Кот де Прованс – един от най-колоритните и романтични региони в Югоизточна Франция. Включва бутиков хотел с 33 стаи, ресторант с гурме фюжън кухня, бар и винарна.

Разположен е в природния резерват Maures и обхваща 115 декара лозя под името AOP Côtes de Provence. Зоната има сертификат с най-високо ниво на екологичните показатели. В региона се отглеждат изключителни сортове грозде като Vermentino, Syrah, Grenache, от които се произвеждат бели, червени вина и розе, с което винарната особено се гордее.

Гостите на хотела са въвлечени изцяло в света на виното с гледките от стаите си към огромните лозови масиви, с възможността да проследят производството на виното, с дегустациите и с гурме кухнята, която отново е с фокус към виното.

Архитектурното студио е успяло да се справи с предизвикателството да създаде неповторима изискана атмосфера, спазвайки изискванията и традициите на винопроизводството.

Интериорът се отличава с приятна градска естетика, постигната с материали като отлежал дъб, мрамор, месинг, кожа… Приглушената цветова гама в хотелските стаи е по-наситена в общите пространства. Дълбоко морско синьо подчертава ефирните осветителни тела и създава отпускаща атмосфера. Отворените пространства и просторните обеми придават на интериора лекота.

ОТ сп. НАШ ДОМ проект Humbert&Poyet, снимки UP

Facebook Twitter Google+

0 Коментара