“Мария Луиза” е името на колаборацията, родила се като плод на приятелството между българо-американския бранд CHÀNTA и известния френски художник Jean-Pierre Duriez.

Очарован от първото си посещение до България, Жан-Пиер решава да увековечи една от иконите на столицата, а именно жълтите павета в нещо повече от картина, пренасяйки ги върху дизайните на CHÀNTA. По този начин той отдава почит не само на красивата символика в българската история, но и на модерната култура, преплитаща ведно изящество, майсторство и съвремие.

В основата на колаборацията застава разпознаваемият и  силно отличителен дизайн на Giada модела – архитектурен и класически, дързък и модерен едновременно с това, олицетворение на по-добрата класика.

Изработена изцяло на ръка в ателие в Италия с установени
дългогодишни традиции и от най-фини материали, Giada чантата въплъщава естетиката, ценностите и стандартите на CHÀNTA.

Основан през 2018 г., брандът промотира концепцията за осъзнат, обмислен лукс, заставайки зад идеите за устойчивост и бавна мода, създавайки силуети, неподлежащи на влиянието на сезонните тенденции и изработени с високи етични и природосъобразни норми на работа.

Дизайните CHÀNTA x Jean-Pierre Duriez, както и още  произведения от творчеството на художника, могат да бъдат разгледани между 21 и 26 септември 2020 г. в салонната зала на Oboristhe 5 Gallery and Hall, София.

Jean-Pierre Duriez е роден през 1949г. в Париж. Артистът започва своя креативен път на 20-годишна възраст, когато две събития бележат живота му и дават посока на неговата кариера. Едното фундаментално, а другото изключително – през 1969г. Жан-Пиер губи своята майка, а няколко месеца по-късно се запознава със самия Пикасо.

Започва обучението си при японския художник Морио Мацуи в Академията за изящни изкуства в Париж, след което работи като художник и фотограф за редица френски списания, сред които Paris match и L’Express. От 1979 до 1984 Жан-Пиер преустановява фотографските си занимания и в частност рисуването, за да се отдаде на света на киното и кулинарията. Прави първите си стъпки като актьор във филма “3 pas en avant, 3 pas en arrière”, написан и режисиран от неговата съпруга Jackye Fryszman, а скоро след това двамата отварят ресторант-галерия “Les coulisses du Vieux-Sèvres”.

От 1985 г. артистът се мести в Рим, където развива кариерата си на актьор и също така продуцира серия филми, посветени на най-луксозните хотели и ресторанти в света.

От 2005г., живейки между Неапол и Париж, Жан-Пиер се отдава изцяло на своята най-голяма страст, а именно рисуването. В този период се раждат едни от най-познатите му произведения като “la dernière séance”, “projection privée”, “mes amis” и сериите “musicos”, изложени в престижни галерии по целия свят като Grand Palais, Париж; Room Jean Despas, Сен
Тропе; La Cornue, Париж; KUBA Wasserburg, Германия; Longzou Museum, Китай; Museum of the city of Tucheng-Guizhou, Китай; Gallery Bowinkel, Неапол; Città del ragazzo, Ферара; Lindau Bodensee, Германия; Galerie CA’d’Oro / Antonio Porcella, Рим; La Palma, Капри; Gallery Caméléon, Антиб; Yacht Club de Monaco, Shangjin museum, Китай и още много други.

CHÀNTA е името на младия българо-американски бранд, основан през 2018г. от Светломира Пидошев и Габриела Желева. Работейки и пътувайки между Европа и САЩ, се ражда идеята за CHÀNTA с ясна концепция за дизайн, естетика и пропорция. Изработката на дизайните е поверена на изкусни италиански занаятчии, отдадени на занаята от десетилетия насам.

Процесът е съсредоточен изцяло върху ръчната изработка – от боядисването на кожата до последния шев, както и майсторството в детайла.

Сливането на традицията с чувството за тук и сега е основна посока при създаването на силуетите, високо ценени от професионалистите в модната индустрия – сред отдадените почитатели на бранда попадат имената на изтъкнати френски, шведски, италиански и американски инфлуенсъри, както и тези на стилисти, редактори и пиари.

CHÀNTA прави редовни появи по време на седмицата на модата в Париж, където чантите могат да бъдат разгледани в шоурум, като част от случващата се  програма на модния форум.

Брандът се радва и на много добро медийно внимание – британското и украинското издание на Vogue, както и Vanity Fair, Harper’s Bazaar, Telegraph, Elle UK, Who What Wear, Popsugar, L’Officiel Maroc и Teen Vogue многократно са упоменавали CHÀNTA по своите страници.

https://www.mychanta.com

https://www.instagram.com/chanta.official/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара