На 19 юли Тита се раздели с тийнейджърската възраст и духна 20 свещички върху тортата. Малко преди рождения й ден се появи най-новият й клип към сингъла „Първа среща“, който се превръща в горещ летен хит.

В „Първа среща” момчетата и момичетата са в две отделни стаи и са разделени от стена. Целият клип е като мюзикъл и е вдъхновен от филма „Брилянтин”. „Обожавам този малко ретро стил. Много харесвам руси коси, перли и букли. Трудното беше, че през цялото време бях на токчета”, признава Тита.

снимка на корицата: ДИЛЯН МАРКОВ снимки: ВИКТОРИЯ СИРАКОВА, БЕДРОС ХАЛВАДЖИАН, COCA-COLA THE VOICE HAPPY ENERGY TOUR 19,  дрехи ALESSA

„Първата среща” на Тита не е била много отдавна. Тя още помни колко истинска, невинна и чиста е била в този момент. „Звънях на приятелки – сега какво да облека, косата как да си направя, голямо притеснение беше. Но искам да се връщам към тези трепети. Да си ги припомням”, казва певицата.

„Светът днес е по-меркантилен и готините момчета са изчезващ вид. Хората гледат вече с други очи на партньора си, няма я истинската романтика – да обичаш някого въпреки всичко, а не заради нещо”, разказва Тита.

Това интервю е и първата среща на Тита с читателите на „Жената днес“. Оказа се, че в кръга на редакцията тя има и 3-годишни, и 66-годишни фенове – каква по-мощна гаранция, че Тита е звезда, която дълго и ярко ще свети на музикалния небосклон.

Името в личната й карта е Христина Христова, а артистичният й псевдоним идва от галеното обръщение на близките й. Родена е на 19 юли 1999 г. в град Тутракан, израснала е в Силистра. Кариерата й започва в края на 2014 г. в музикалното риалити „X Factor“ по „Нова телевизия“. На кастингите Тита се явява сама, но по-късно журито решава да я събере с още две момичета (Гери-Никол и Мишел Стримски) в триото  Sweet 16. Групата отпада на последния лайф на предаването, а след това всяко от момичетата тръгва по свой успешен път.

През 2016 г. Тита подписва договор с Adamand Record – продуцентската компания на Криско и така се превръща в първата звезда, която продуцира рапърът. Vodoo kukla е първата й самостоятелна песен, в която пее в дует с Криско. Vodoo kukla се превръща в тотален хит и дава добър тласък за музикалната кариера на Тита.  През май 2017 г. излиза друг неин хит – „Късай“, с който печели още повече популярност. Доказателство за това е, че няколко дни след излизането на песента, Тита е поканена да участва в уеб сериала „Следвай ме“ с главна роля.

През декември 2017 г. излиза следващият ѝ хит под името „Антилопа“, който също събира много фенове. Пред 2018 г. следват  четвъртата й песен, озаглавена Photoshop, дуетът с Криско „Искам да бъда с теб“ и дуетът с Боро Първи „Задната седалка“. През 2019 г. Тита участва в седми сезон на „Като две капки вода“.

Как би описала с три думи Тита извън музиката и кариерата?

Познавам Тита само когато е на сцената. Вижда се една неспираща енергия и желание да е точно там, където е в момента, и да върви все по-нагоре и нагоре. А Христина бих описала с тези три думи – емоционална, грижовна и будна.

Остава ли ти свободно време, което да посветиш на любимите хора и на това, което обичаш да правиш?

За съжаление това се случва рядко, тъй като работният ми ден не приключва в 5 часа следобед, както на повечето хора. Професията ми е начин на живот и изисква непрестанна концентрация, както и да се раздавам на 100%. Обичам това, което правя, но за да се постигат резултати в която и да е сфера, човек трябва да е готов да даде много от самия себе си. Старая се да отделям време за своите близки не само заради тях, но и защото те ме зареждат с изключително много енергия, дават ми сили да продължа. Обичат ме много, както и аз тях.

Твоята звезда изгря в музикален формат за таланти. Какво мислиш за възможностите, които имат младите талантливи хора в България?

Благодарна съм, че съществуват подобни формати в България и по света, които дават на талантливи млади артисти възможност да се докоснат до висините на шоубизнеса и да докажат себе си. Разбира се, за да получиш подобна възможност, трябва да бъдеш инициативен и предприемчив, както и да имаш подкрепата на близките си. Всеки държи посоката на бъдещето си в своите ръце, но ако не предприеме действия, колкото и да е талантлив, най-вероятно този талант ще остане нереализиран. В днешно време чрез социалните мрежи имаме неограничен достъп до живота на звездите по света – можем да черпим безкрайно много информация от тях и да се учим. Препоръчвам на всички млади хора да бъдат нахъсани и да не оставят възможностите да им се изплъзват.

Каква е тайната формула на успеха?

Не бих казала, че има универсална формула за успех и че всеки може да го постигне по един и същ начин. Всеки сам открива уникален път за себе си, по който да стигне до успеха. Също така различните хора могат да дефинират думата „успех“ по различен начин. Най-често постигането му изисква да действаш с желание, да даваш всичко от себе си и да си “all-in”. Посредствената работа води до посредствени резултати.

Кои са нещата, без които не можеш и от какво се налага да се лишиш в името на кариерата?

Не мога без близките си хора, както и без музиката. При мен се случи така, че нещата, без които не мога, малко си пречат. Заради музикалната ми кариера често се случва да не ми остава време за близките ми. Жертвам личното си пространство, което е от изключителна важност за мен. Трудно е, например, да изляза с близък човек в парка или на заведение и да обръщам внимание изцяло на него. С времето човек се научава да балансира и комбинира приоритетите в ежедневието.

Как разпределяш времето си и за какво никога не ти остава време?

Старая се да разпределям и балансирам времето си така, че да имам време за всичко, но не винаги се получава. Случва се да съм будна до много късно, за да успея да свърша всичко, а на другата сутрин да стана рано за среща или интервю. Липсата на сън е физически и психически изтощителна. Също така, както казах, неприятно ми е, че често не ми остава време за близките ми, но съм им благодарна, че те ме разбират и продължават да ме подкрепят.

От какво се вдъхновяваш, за да твориш?

Животът ме вдъхновява. Всичко заобикалящо ме може да ме вдъхнови – хора, човешки взаимоотношения, изкуство. Светът е пъстър, разнообразен и много красив.

На 30 юни официално представи своя нов летен хит. Разкажи ни малко повече за него.

Цялата продукция „Първа среща“ се различава много от проектите, по които съм работила досега. За мен беше огромно удоволствие да изразя себе си по нов и по-различен начин. Прекрасният режисьор и мой приятел Кико отново ме изненада с чудесна идея за стилистика в стил 60-те години на миналия век. Клипът е с енергичен и танцувален сюжет, който обаче беше и доста изморителен за заснемане. Декорът беше изработен специално за видеото и се състоеше от над 150 2D и 3D елемента, които бяха трудни са сглобяване и подреждане – отне ни цели 3 дни преди снимките на клипа.

Виждаме те в съвсем различна светлина в новото видео – много ти отива. Откъде получи вдъхновението?

Аз отдавна съм фен на тази тип “pin-up” визия от миналия век, която дотолкова ме вдъхнови, че за първи път се изявих като дизайнер – идеята за розовата рокля в началото на клипа е изцяло моя.

Клипът и стилистиката са различни от това, което си представяла до момента, защо реши да експериментираш?

Смятам, че е важно човек никога да не престава да опитва нови начинания и да експериментира с работата си. Все пак, експериментите водят до прекрасни нови открития и движат света напред. Подобен проект не беше излизал до момента в България, а аудиторията се нуждае от разнообразие и новости. За мен беше интересно да направим една по-различна продукция.

Каква е разликата между Тита на сцената и Хриси в ежедневието?

Има огромни разлика между Тита и Христина в реалния живот – Тита е нахъсана малка антилопка, а себе си в реалния живот бих определила като нормално момиче. Те са два напълно различни образа. В „Първа среща“ откривам повече прилики между Тита и Хриси, отколкото в предишните си песни – установявам връзка между емоциите, които Тита изразява, и емоциите, които аз почувствах при своята първа среща.

Това лято си част от Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 19. Какви емоции ти носи, щастлива ли си, когато виждаш всички фенове да пеят твоите хитове?

Чувството да застанеш пред феновете си и да усетиш емоцията, с която те изпълняват песните ти заедно с теб, е неописуемо и е едно от нещата, които трябва да се изпитат, за да се разберат. Спомням си, когато бях по-малка и посещавах първите концерти на Coca-Cola The Voice Energy Tour и бях част от публиката. Тогава си казвах, че и аз един ден ще бъда на тази сцена. Ето, че се случи.

Готвиш ли специални изненади, които ще се случат ексклузивно на сцената на турнето?

Много се надявам феновете бързо да научат текста на „Първа среща“, защото ще я изпълнявам на живо пред тях за първи път и имам огромно желание да я изпеем заедно!

Песента „Искам да бъда с теб“ в дует с Криско е един от най-шумно аплодираните хитове на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 19 . Би ли ни разказала повече за това как се работи с Криско. В момента на създаването на песента, очаквахте ли тя да се превърне в един от най-популярните хитове в България?

При работата си с Криско винаги съм се стремяла да бъда възможно най-дисциплинирана, фокусирана и прецизна, какъвто е и самият той. Не очаквах песента да стане толкова популярна, но не се и учудвам, защото Криско е страхотен артист и неподражаем музикален изпълнител.

Ти си родом от Силистра, за съжаление CocaCola The Voice Happy Energy Tour 19 не гостува там, но би ли ни споделила на сцената на кой от градовете се чувстваш така, сякаш си у дома?

Благодарение на феновете на всяка една сцена се чувствам така, сякаш съм си у дома. Нямам любима, но може би в София преживяването е най-интензивно, тъй като събитието е най-мащабно и емоцията е най-силна.

Разкажи ни как минава един твой ден на турнето на CocaCola The Voice Happy Energy Tour – как се подготвяш, каква е емоцията, която изпитваш. Кое преживяване ще помниш винаги?

Приготвям костюма си за всяко събитие поне седмица преди това, така че да отговаря на прическата и грима, които ще нося. Старая се да изглеждам добре и да съм максимално подготвена, за да зарадвам възможно най-много публиката.
Въпреки че от няколко години вече изпълнявам по сцени и събития, все още изпитвам огромно вълнение, когато излизам пред своите фенове, все едно съм на „първа среща“.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара